El Parc Natural de Collserola reunirà el proper dissabte prop de 500 corredors per viure la setena edició de la Barcelona Trail Races, antigament anomenada Gran Trail Collserola. Un esdeveniment que va néixer al 2013 amb l’objectiu de fer conèixer el pulmó verd de la ciutat de Barcelona i que, malauradament, ha vist restringit el seu aforament amb el pas dels anys per la normativa del mateix Parc. L’ encant de córrer entre el mar i la serralada litoral no té preu i és un autèntic privilegi poder gaudir d’aquesta meravella a tocar d’una gran ciutat.

La fisonomia del Gran Trail Collserola també s’ha anat transformant. Si bé els primers anys podiem disfrutar de diverses modalitats de cursa, el 2017 va consolidar una única opció: un circuit en forma de bucle de 76 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 2.600m a través dels racons més emblemàtics del Parc Natural. Encara que el seu recorregut pot semblar fàcil, representa un autèntic trencacames, acumulant una quarta part del seu desnivell en els últims quinze quilòmetres. Descobreix el recorregut pam a pam en el següent ENLLAÇ.

En quant als corredors més destacats, no hi faltaran corredors que han pujat dalt del podi en els darrers anys, com el danès Petger Ardnolsen, segon en l’edició passada, o la txeca Magdalena Cejkova, que va aconseguir el bronze en 2018. A aquests noms hi sumem les atletes franceses Karin Louise Joubert i Audrey Maqueda, i corredors de casa nostra com Esther Farré, Ferran Sampere, Gonzalo Pedroche, Aran de Mingo i Sergio Montes.

Com l’edició passada, una de les modalitats amb més emoció serà la de relleus que es va instaurar al 2017. Fins a 40 equips hi prendran part, que podran ser compostos per dos, tres, quatre o cinc corredors. Es podran fer tants relleus com es vulgui amb la premisa de fer-se únicament als avituallaments, on hi haurà una zona de control.