“Estic molt contenta. No m’esperava guanyar les sis etapes de la Everest. La temporada ha estat bestialment molt dura però realment molt bona”. D’aquesta manera tant emotiva ens resumia Anna Comet (Dynafit-Fesneu) des del Nepal la seva victòria a la #ETR15, revalidant així l’aconseguida l’edició anterior. La vigatana s’ha tornat a imposar en l’última etapa que unía les poblacions de Tyangboche i Lukla i no ha donat cap opció a les seves acompanyants al podi, la britànica Joanna Rhoda Meek (Scott Running) i l’alemanya Júlia Boettger (Salomon Trail Running).

La temporada d’Anna Comet, la seva estrena en la llarga distància, ha estat meteòrica. La tercera posició aconseguida a la Ultra SkyMarathon Series de l’ISF, amb plata a Transvulcania i Montblanc80km incloses, l’ha catapultat en la ultradistància i ja és una de les fermes candidates a tenir en compte pel futur.

En categoria masculina s’ha mantingut la mateixa tònica que hem vist durant el transcurs de la prova, amb una nova victòria pel nepalès Bhim B. Gurung (Adeaventura) i aconsegueix el títol de campió de forma incontestable. El ripollès Roger Viñas (The Elements Coconut Water) i el berguedà Joan Soler (Tandem by Leksport) pugen al segon i tercer escalafó del podi, premi que rebran el proper dijous en una cerimònia a Katmandú.

De la resta de catalans, lamentar l’abandonament de Toni Gardeñas (AE Palafrugell) que no ha pogut completar l’última etapa de la prova. Podeu veure la classificació dels quinze corredors catalans participants en l’imatge adjunta.