Arrenca la Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls, amb notable participació catalana

2470

La V Compressport® Trail Menorca Camí de Cavalls reunirà aquest cap de setmana poc més de 1.000 participants entre les cinc curses de muntanya que ofereix la organització, on prop de 800 han vingut de fora de l’illa, amb notable participació catalana. Aquest fet converteix a Menorca una combinació turística i esportiva perfecte. El poble de Ciutadella es convertirà en el centre neuràlgic de la prova.

La prova reina de l’esdeveniment és la Camí de Cavalls que, amb 185km i 2.863m de desnivell positiu, dona la volta al perímetre de l’illa i permet conèixer els paisatges i racons més idílics de l’illa. La cursa ha començat aquest matí, amb dues sortides diferenciades segons el nivell dels participants. Entre els favorits trobem noms com Eugeni Roselló, Michael Wardian, Antoine Guillon, Luis Alonso Marcos, Dani Coll en categoria masculina, mentre que Laia Díez és la gran favorita d’una victòria que ja va aconseguir a l’any 2013.

©Marta Bacardit / Compressport TMCdC
©Marta Bacardit / Compressport TMCdC

A la una de la matinada de dissabte donarà el tret de sortida de la Trail Menorca Costa Nord, de 100km i 1.796m de desnivell positiu. La prova tindrà la sortida al port de Maó -el segon port natural més gran del món- i permetrà conèixer els racons més salvatges i desconeguts de l’illa. Lucía Pasamar, recent campiona de Ultra Trail Barcelona serà la gran favorita.

A les vuit del matí arrencarà la Trail Menorca Costa Sud, de 85km i 1.124m de desnivell positiu. La sortida es realitzarà al poble de Es Castell i recorrerà la part sud de l’illa a través de platges de somni com Punta Prima, Sant Tomàs, Cala Mitjana i Son Xoriguer, entre altres. El principal atractiu serà veure a la doble campiona del món de curses per muntanya Núria Picas.

El Trekking Costa Sud (55km D+529m) i Trekking Costa Nord (37km D+565m) aglutinaran la major part dels inscrits, dels que destaquem a Pau Capell, que arriba a la cita menorquina després de guanyar l’Ultra Trail d’Austràlia, i María Vasco, medallista olímpica a Sydney a l’any 2000.