©Jordi Garcia/Localpres

La quinzena edició de Zegama Aizkorri Maratoia ja és història. Potser la edició més dura de les que es recorden, on el fred en les parts més altes del recorregut i la pluja incessant durant tota la jornada es van traduïr en algunes hipotèrmies entre els cinc-cents participants que van prendre la sortida. Però ni les dures condicions van acovardir a l’entregat públic guipuscoà i va tornar a demostrar, un cop més, perquè és considerada la millor cursa per muntanya del món.

Kilian Jornet va tornar a triomfar per vuitena vegada i sembla que es mou com un peix en l’aigua entre el fang i el fred de l’Aizkorri. La seva cursa va ser meteòrica i només va deixar “peixet” al suís Marc Lauenstein, veritable sorpresa de la jornada, fins a l’inici de l’ascens a l’Aizkorri. Després de deixar-lo enrere i coronar en solitari, ja no va tenir rival i va accelerar fins a creuar l’arribada de Zegama en 3h50’03, a poc més de dos minuts del rècord que ell mateix posseeix. Deu minuts després ho faria el suís, colant-se inesperadament dalt el podi. Luis Alberto Hernando va aconseguir el bronze dues setmanes després de coronar-se a Transvulcania.

En categoria femenina, la noruega Yngvild Kaspersen va aconseguir el triomf després de 4h50’58”, per davant de Megan Kimmel i la vasca Oihana Kortazar.

Notable participació catalana

Tal i com confirmàvem en la nostra prèvia, fins a 117 corredors catalans van tenir la oportunitat de participar en la present edició de Zegama-Aizkorri. Encara que només 81 van cercar l’arribada de Zegama degut a les dures condicions meteorològiques i l’exigent temps de tall de l’avituallament a Sancti Spiritu.

En aquest enllaç trobareu la classificació de tots ells.

Resultat discret per als membres de la Selecció Catalana

El paper dels membres de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya-FEEC a Zegama va ser força discret. Davant els abandonaments de Jessed Hernández, Albert Puyol i Ragna Debats, la millor classificació va venir en categoria femenina, on Marta Molist va realitzar una excel·lent cursa aconseguint la quarta posició i es va quedar a poc més d’un minut del podi. Andreu Simón (18è) i Jonatan Cuesta (35è) van ser els altres resultats de la Selecció.