Sant Joan de les Abadesses viurà aquest cap de setmana el tret de sortida d’una nova edició d’ Emmona Ultra Trail. La prova ripollesa complirà la seva setena edició sent una de les curses d’ultraresistència per muntanya de referència del nostre país, en la que enguany comptarà amb la participació d’uns 800 corredors vinguts d’arreu de l’Estat espanyol i França atrets per la espectacularitat del traçat.

Emmona_3
(c) Emmona Ultra Trail

L’Ultra Trail serà la prova reina, amb 129,5 quilòmetres i 10.194 metres de desnivell positiu. L’increïble itinerari ascendirà a catorze cims de més de 2.000 metres d’alçada, amb el Puigmal (2.914 m) com a sostre. Com a novetat es passarà pel poble de Vilallonga de Ter, nexe d’unió entre el Puig Cerverís i el Costabona. En la part final es recuperarà l’ascens a Sant Amand, últim cim abans de cercar l’arribada situada a Sant Joan de les Abadesses. El tret de sortida es realitzarà divendres a les 22 hores i es donarà un temps màxim de 40 hores per completar l’exigent recorregut. Entre els favorits, trobem al ex-membre de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya Jordi Martin (AE Sant Grau), Jaume Folguera (Firehawk Team), Nahuel Passerat, Imanol Aleson (Anaitasuna MB), Ion Aspiroz (Hoka One One) i Juanjo Oliva. En categoria femenina, Gemma Avellí (AE Matxacuca) defensarà el títol de l’edició passada davant de Sara Codina (CE Sant Vicenç) i Jone Urkizu (Anaitasuna MB).

Aquesta modalitat estarà inclosa en el circuit AlpinUltras, un segell que distingirà les curses d’ultraresistència d’alta muntanya que representin valors alpins i que enguany hi formen part fins a tres proves de les mateixes característiques.

Tocada la mitjanit es donarà la sortida de la Trail, que constarà de 71,8 quilòmetres i 6.133 metres de desnivell positiu. L’itinerari serà el mateix que la Ultra Trail, amb arribada al santuari de Núria, i es donarà un temps màxim de 18 hores. Marc Carós (Inverse Team), Sergio Luis Tejero (Pedrezuela) i Manel Amor (Inverse Team) es postulen com els grans favorits en homes, mentre que en fèmines trobem a la incombustible Teresa Forn (Sport HG) i Olga Manko.

La prova més curta serà la modalitat Marató. Tot i no arribar a la mítica distància maratoniana, els 39,3 quilòmetres i 3.465 metres de desnivell positiu la converteixen en una prova molt exigent. Vilallonga de Ter acollirà la seva sortida –dissabte 28 a les 7 del matí- i el recorregut seguirà l’estela de les altres dues modalitats fins cercar l’arribada al santuari de Núria. El temps màxim per completar el recorregut serà de 10 hores.

Aquest cop Ultres Catalunya hi participarà i us explicarà la seva experiència des de dins.