Foto portada: (c) Toni Galitó

Després de consolidar el nostre apartat de notícies i seguiment de les principals curses per muntanya de llarga distància, a Ultres Catalunya volem fer una passa endavant i tractar altres aspectes relacionats amb la disciplina de l’ultratrail. I un dels més importants és l’alimentació.

Per poder parlar-ne amb profunditat hem volgut rodejar-nos dels millors professionals. I entre ells hi trobem a la coneguda professional de l’alimentació natural Astrid Barqué. Per a qui no conegui a l’Astrid (Vilafranca del Penedès, 1981) direm que és llicenciada en CAFE i mare de tres precioses criatures. Es defineix com una apassionada de l’esport, sobretot de muntanya, i de la cuina saludable. Gràcies a aquestes dues passions va crear Vitam Pleni, una xarxa de professionals que desenvolupen projectes vinculats a la salut, l’activitat física i l’alimentació saludable.

SportandCook
Sport&Cook (Viena Edicions), el nou llibre d’Astrid Barqué sobre alimentació i l’esport

En el seu equilibri diari de conciliar la vida laboral i familiar, encara troba temps per a col·laborar en una secció setmanal sobre nutrició a Ràdio Flaixbac i escriure llibres. El passat mes de novembre va presentar la seva primera obra “Sport & Cook”, fruit del seu programa de Youtube on parla d’alimentació esportiva amb esportistes professionals.

Astrid Barqué ens desgranarà tot el que cal saber sobre l’ alimentació i la hidratació en els ultratrails, la importància de la dieta abans i després d’una competició i altres aspectes relacionats. La trobarem en el apartat de Nutrició del nostre web cada últim dimecres de mes.