PSR20163

Quan en Tomàs i en Jordi, creadors de la Pyrénées Stage Run, es van adreçar a Ultres Catalunya per a presentar-nos el seu projecte, no vam dubtar en involucrar-nos des del primer moment. La idea de crear la primera gran cursa per etapes pel Pirineu català, emulant a la ja consolidada Transalpine-Run dels Alps, era prou atractiva i interessant.

La prova, que va obrir inscripcions fa algunes setmanes, es celebrarà del 4 al 10 de setembre i unirà les poblacions de Ribes de Freser i Vielha amb un recorregut de 248km i 15.000m de desnivell positiu en un format de set etapes i en parelles. Les etapes es mouran entre els 20 i els 45 quilòmetres, travessant el Pirineu català pel seu vessant sud d’est a oest, passant per espais naturals protegits de gran interès natural i un ric patrimoni cultural.

PSR20161

Un recorregut espectacular que permetrà conèixer fins a cinc Parcs Naturals

El recorregut de la PSR seguirà el traçat del sender Transpirenaic GR-11, marcat amb pintura blanca i vermella, on els participants progressaran únicament amb l’ajuda d’aquesta senyalització i/o mitjançant la tecnologia GPS (track oficial de la prova).

Començarà a Ribes de Freser (Ripollès) amb una primera etapa pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del  Freser. El pic de Balandrau (2.535m) serà el punt culminant i arribarà al Santuari de Núria pel refugi de Coma de Vaca, finalitzant a la població de Queralbs després d’uns 33km. La segona etapa, de 38km, serà de mitja muntanya i unirà Queralbs (Ripollès) fins a Puigcerdà (Cerdanya), passant per llocs emblemàtics com la font de l’Home Mort, el refugi de Corral Blanc o la Creu de Maians.  L’entrada a Andorra suposarà una tercera etapa d’alta muntanya de 45km fins a Encamp, entrant per la Vall del Madriu-Perafita-Claror, l’únic lloc declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La quarta etapa, de 20km, serà de transició i arribarà a la població andorrana d’Arinsal pels colls d’Ordino i de les Cases. En la cinquena etapa coneixerem el Parc Natural de les Valls del Comapedrosa i deixarem enrere el país dels Pirineus per la portella de Baiau (2.757m), albirant una de les panoràmiques més espectaculars de tota la travessa, i recorrerà els preciosos circs de Baiau i Sallente fins cercar la bucòlica població de Tavascan (Pallars Sobirà) després de 33km. La sisena etapa s’endinsarà pel Parc Natural de l’Alt Pirineu  i travessarà les valls de Cardós i Àneu fins a cercar Espot (Pallars Sobirà) després de 34km de mitja muntanya. La setena i última etapa, de 44km, també será exigent i creuarà el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici per a buscar el Port de Ratera (2.572m) com a pas que ens condueixi a la Val d’Aran, sent Vielha l’arribada d’aquesta magnífica prova.

La Pyrénées Stage Run disposa fins a tres modalitats d’inscripcions:  la BÀSIC és la opció més econòmica, on no està inclòs l’allotjament que va a càrrec de cada participant; l’AVENTURA, on els corredors dormiran en tenda de campanya als càmpings o al terra de pavellons poliesportius i finalment la PREMIUM, on els corredors dormiran en hotels. A més, a més, també s’ofereix als acompanyants que vulguin escollir una d’aquestes tres opcions per acompanyar els corredors durant tot el recorregut. Els deu primers equips inscrits tindran un obsequi especial.

Una cursa com la PSR va més enllà de la competició en sí, és per això les tres modalitats d’inscripcions inclouen no només la participació a la cursa, sinó també el sopar conjunt de cada dia. Segons els organitzadors “el sopar final de cada etapa serveix per comentar la jugada amb els altres corredors, on el companyerisme i la convivència prenen major importància”.

Ultres Catalunya serà el mitjà de comunicació oficial i us informarem del seu desenvolupament a través del nostre compte de Twitter, Facebook i pàgina web.