A vegades, el món del trail ens mostra històries sorprenents de superació i, d’altres, d’il.lusió. Com la del danès Anders Aagaard, guanyador contra pronòstic d’aquesta edició de la Helly Hansen Barcelona Trail Races. Tot i només comptar amb vint-i-cinc anys, el jove aventurer té àmplia experiència en rutes de llarga distància, com la de completar els 4.279 quilòmetres a través del Sender del Massís del Pacífic que uneix Mèxic amb Canadà. Encara que la seva trajectòria en curses és curta, la seva il·lusió és la de formar part de la selecció nacional del seu país: “El seleccionador em va dir que havia de guanyar una ultratrail per a poder formar-hi part. Així que vaig trobar per internet aquesta cursa prop de Barcelona i m’hi vaig embarcar. No m’ha anat del tot malament –somriu-“. Aagaard es va mostrar gratament sorprès per la Barcelona Trail Races “és increïble trobar aquestes muntanyes tant a prop d’una gran ciutat com Barcelona”.

BCNTrailRaces2016-1

Fins el quilòmetre cinquanta el desenvolupament de la prova era l’esperat, encapçalada pels principals favorits. Miguel Ángel González, Sergi Masip i Isaac Riera prenien un pols força interessant, amb constants canvis de posició. Una mica despenjat quedava l’actual líder de la Catalonia Ultra Cup Carles Sánchez, que patia un fort cop al genoll que li feia perdre posicions, i Adrià Matas que esperava la seva oportunitat. La retirada d’Isaac Riera per problemes estomacals obria la cursa pel grup perseguidor, però va ser llavors quan Aadegaard va realitzar la seva particular “matxada” venint des del darrere, imprimint un ritme impossible de seguir i guanyar la cursa contra pronòstic amb un temps de 6h59’22”. Miguel Ángel González i Sergi Masip ocupaven la resta de posicions del podi amb 7h09’49” i 7h11’56” respectivament.

En categoria femenina, victòria plàcida per a Laia Díez amb un temps de 7h55’32”, que va liderar al llarg dels setanta-sis quilòmetres de la Barcelona Trail Races sense cap oposició que no fos ella mateixa: “Tot i arribar justa de preparació, he sortit a disfrutar sense pensar en res més. Contenta d’acabar la temporada amb una victòria”. Marta Prat mantenia la segona posició fins a cercar la línia d’arribada en 8h40’35”, mentre que l’alemanya Julia Fatton es col·lava en el tercer escalafó del podi després de 8h52’50”.

Classificacions Barcelona Trail Races 2016 (76km)

Presència internacional també al podi de la Mitja Volta (46km)

El letó Andrejs Jesko va volar pel circuit més curt de la Barcelona Trail Races, de quaranta-sis quilòmetres- establint un temps de 3h41’39”, a més de dotze minuts de distància de David López i el biolerús Mikita Hryhoryeu. En categoria femenina, Eva Mesado s’imposava per tercer cop consecutiu després de 4h39’40”, per davant de l’anglesa Natalie White i Ester Casas.

Classificacions Barcelona Trail Races 2016 (46km)

Carles Sánchez i Laia Díez, vencedors Catalonia Ultra Cup 2016

Amb la celebració de la Barcelona Trail Races es tancava la segona edició de la Catalonia Ultra Cup, en la que s’han proclamat vencedors Carles Sánchez i Laia Díez o, el que és el mateix, alumne i entrenadora.

Catalonia_Ultra_Cup_2016_Final

Carles Sánchez ha realitzat una molt bona temporada. La victòria a Ultra Trail Montnegre Corredor i una tercera posició a Ultra Trail Vall d’Aran li han valgut per emportar-se el títol. Isaac Riera finalment queda relegat a la segona posició després d’un any per enmarcar i la tercera posició és per un sempre lluitador Miguel Ángel González.

En l’apartat femení, Laia Díez aconsegueix el doblet amb victòries a Ultra Trail Montnegre i Barcelona Trail Races i la recordada segona posició a Ultra Trail Barcelona després d’una remuntada espectacular. Marta Prat assoleix de forma treballada la segona posició i Miriam Moreno, pas a pas i sense fer soroll, puja al tercer escalafó del podi.

Foto portada (c) Sala Giol