La quarta edició de la Ultra Trail Collserola, rebatejada enguany com Helly Hansen Barcelona Trail Races, es convertirà aquest dissabte en l’escenari decisiu per a la consecució del títol de campió de la Catalonia Ultra Cup.

La prova aglutinarà prop de 800 corredors i arriba amb novetats força destacables respecte l’any anterior. La més destacable és la reducció de tres a dos recorreguts, de 76 i 46 quilòmetres, per adaptar-se a la nova normativa medio-ambiental del Parc Natural de Collserola i reduir al màxim el seu impacte, rebaixant substancialment el nombre d’inscrits. D’altra banda, el Velòdrom d’Horta es convertirà en l’epicentre de l’esdeveniment i el fet de traslladar-lo a les portes del Parc Natural el faran encara més espectacular.

La prova més llarga, decisiva

El recorregut de la Gran Trail Collserola, de 76 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu, tornarà a unir els punts més significatius del pulmó verd de l’àrea metropolitana de la ciutat comtal com Can Coll, Santa Maria de Vallvidrera, Santa Creu d’Olorda o Can Montmany. Aquí trobareu el millor anàlisi de l’itinerari de la mà de David (Blog Maldito).

La modalitat serà decisiva per a la victòria final de la Catalonia Ultra Cup i els principals favorits a la victòria final hi seran presents. En categoria masculina Carles Sánchez, Isaac Riera, Miguel Ángel González i Adrià Matas es jugaran les garrofes; mentre que en l’apartat femení Laia Díez voldrà tornar a pujar a l’esglaó més alt del podi -tal i com va fer al 2014- i sentenciar el títol de la Catalonia Ultra Cup, encara que corredores com Marta PratMiriam Moreno i Eva Maria Guevara, també amb opcions al títol, no li posaran les coses fàcils.

Així vam viure l’edició del 2015