Caitlin Fielder i Rauriidh, els més ràpids a la Pujada als Àngels

Fielder marca un nou rècord femení a la cursa per muntanya més longeva de l'Estat

643
La Pujada als Àngels és la cursa per muntanya amb més edicions de l'Estat. Foto: GEIEG

La Pujada a peu als Àngels va reunir diumenge gairebé 600 inscrits entre corredors, caminaires i, enguany i com a novetat, en una activitat inclusiva amb cadires joelettes. Organitzada pel Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEIEG), la prova va celebrar la seva 59a edició, cosa que la converteix en la cursa per muntanya més antiga que es disputa a tot l’Estat.

El recorregut, de 9,1 quilòmetres, s’inicia com és habitual des de l’Església de Sant Pere de Gallicant, situada al bell mig de la capital gironina, i eleva als participants fins als peus del Santuari dels Àngels, superant un desnivell positiu d’uns 450 metres. La ruta passa per la Font del Bisbe, la Casa de les Figues i l’anomenada Pujada del Matahomes.

La neozelandesa Caitlin Fielder es va penjar els llorers de la victòria amb un temps de 40’23”, establint un nou rècord femení al traçat. Ariadna Jofre, amb 47’17”, i Queralt Rutllant amb un temps de 48’39” tancarien el podi femení.

En la cursa masculina, victòria de Rauriidh amb un temps de 37’12, seguit d’Ismael Atriki, 38’19”, i Jaume Cornellà amb 38’49”.