Camins de Fusta: la trail rural de Sant Guim de Freixenet

1815

A cavall entre les comarques de la Segarra i l’Anoia, just a tocar de Sant Guim de Freixenet, hi ha uns camins, de pujada i de baixada, enmig de boscos, marges, rieres i barrancs amb nom propi: són els Camins de Fusta. Cada camí, per on antigament es passava per recollir la llenya que un dia es convertiria ja en fusta, té una història per explicar.

Amb l’inquietud de fer conèixer aquest patrimoni històric i natural, va néixer aquesta cursa ara farà sis anys. “Tot va sorgir arrel d’una trobada amb els companys d’entrenament. Vam veure que la zona tenia possibilitats i ens vam engrescar a organitzar-la oficialment, tot recuperant i netejant aquests camins. Amb els dos circuits de córrer li vam afegir la caminada popular per a donar-hi cabuda a tothom” ens explica Albert Vilardell, un dels caps visibles d’aquesta Camins de Fusta.

Enguany celebrarà la seva cinquena edició el proper 25 d’abril amb dos recorreguts de 23km D+1000m i 11km D+450m. L’organització, a càrrec dels Cabirols de Sant Guim, s’ha esmerçat per aprofitar al màxim el rodal de Sant Guim de Freixenet i de ben segur que no us deixarà indiferents. Trobarem trams de pista ample on accelerar el ritme i corriols estrets per on gaudir al màxim, vegetació espessa i variada que amb el pas de les estacions ens regalarà uns colors o uns altres. Situats al Barranc de la Coma, trobarem al nord la Vall del Sió; a l’oest, la Vall de l’Ondara, i a l’est, albirarem l’horitzó flanquejat per Montserrat, la muntanya màgica de Catalunya.

Podeu formalitzar la vostra inscripció a través del seu web oficial.

Gaudeix de la Camins de Fusta durant tot l’any

Qui no pugui venir el mateix dia de la cursa, la Trail Zone de La Segarra t’ofereix la possibilitat de gaudir del seu itinerari més curt durant tot l’any.

Aquesta sorprenent ruta ens farà veure que la Segarra té molt a oferir per a la pràctica del trail running. Recomanem molt fer aquesta ruta a la tardor i a la primavera per la variabilitat del color dels seus boscos. És una ruta curta però que ens mantindrà força entretinguts amb un terreny suficientment trencacames com per gaudir al màxim de trail del bo.