Com classificar-se per a l’UTMB 2024

Tota la informació sobre com classificar-te per al Dacia UTMB Mont-Blanc 2024 i aconseguir un lloc a la línia de sortida que tindrà lloc del 26 d'agost a l'1 de setembre de l'any vinent

1705

Fa menys d’un mes, 10.000 corredors van prendre la sortida d’una de les vuit curses de la 20a edició del Dacia UTMB® Mont-Blanc, en què va ser la gran setmana del trail running. Ara, l’atenció se centra en l’edició del 2024, que tindrà lloc del 26 d’agost a l’1 de setembre, així com els criteris de classificació. La cita, que va comptar amb més de 25.000 sol·licituds el 2023, espera esgotar les places.

Troba aquí tota la informació sobre com classificar-te per al Dacia UTMB Mont-Blanc 2024 i aconsegueix un lloc a la línia de sortida del 2024:

Corredors habituals – Sorteig

Els corredors que es vulguin assegurar un lloc a la línia de sortida de les UTMB® World Series Finals 2024 – l’UTMB®, la CCC® i l’OCC – hauran de participar en el sorteig. Per participar en el sorteig, calen dues coses: Running Stones i un UTMB Index.

Running Stones

 • Les Running Stones només es poden aconseguir acabant curses de les categories 20K, 50K, 100K i 100M en un dels esdeveniments de les UTMB World Series o en una Major.
  Una Running Stone equival a una participació al sorteig.
 • Per participar al sorteig és obligatori haver aconseguit almenys una Running Stone en els dos darrers anys.
 • Les Running Stones són acumulatives, no tenen data de caducitat i cada Running Stone et dona una oportunitat addicional al sorteig.
 • Les UTMB World Series Majors ofereixen el doble de Running Stones a tots els corredors que arribin a la meta.
 • Els corredors poden consultar els seus Running Stones al compte MyUTMB, al qual es pot accedir a través de la pàgina web utmb.world.

UTMB Index

 • L’UTMB Index es calcula per a cadascuna de les quatre categories de curses de les UTMB World Series: 20K, 50K, 100k i 100M.
 • Un UTMB Index vàlid s’aconsegueix completant almenys una cursa de les UTMB World Series o una cursa amb UTMB Index a la categoria corresponent en els 24 mesos anteriors.
 • Per entrar al sorteig de Dacia UTMB Mont-Blanc per a la cursa de la seva elecció, els corredors han de tenir un Index vàlid segons la taula.
 • Els corredors poden trobar el seu UTMB Index al compte MyUTMB, al qual es pot accedir a través de la pàgina web utmb.world.

Corredors habituals – No sorteig

Els corredors que vulguin enfrontar-se al repte de la TDS® (145km/9.176m+), MCC (40km/2.300m+), ETC (15km/1.200m+) o els joves corredors que vulguin participar a la YCC (14km/1.100m+), es poden inscriure a partir del 14 de desembre. No es requereixen Running Stones ni UTMB Index per a aquestes curses, però s’anima els corredors a inscriure’s abans que s’esgotin. Aquells que tinguin la fortalesa mental, l’esperit d’equip i els valors de muntanya necessaris per afrontar l’exigent cursa per equips PTL® de 300km/25.000m+, hauran de presentar una sol·licitud.

Dates clau per als corredors habituals

30 de novembre de 2023
– Dorsal benèfic obert per a OCC, CCC, UTMB

Cada any, hi ha dorsals benèfics per als corredors que vulguin donar suport a una organització associada fent una donació d’almenys 2.000 euros que haurà de pagar directament el corredor o mitjançant patrocinadors que li permetin recaptar els diners. Fent una donació, els corredors es poden inscriure sense haver de passar pel sorteig. El participant que vulgui convertir-se en corredor solidari s’ha de comprometre a ser ambaixador de la causa que recolza. Els corredors han de tenir un índex vàlid per als dorsals benèfics. Més informació en aquest enllaç.

14 de desembre de 2023
– Preinscripció oberta per a OCC, CCC, UTMB
– Inscripció oberta per a TDS, MCC, ETC, YCC
– S’obre la inscripció per a la PTL

11 de gener de 2024
– Tancament de la preinscripció per a OCC, CCC, UTMB
– Es tanca la inscripció per a la PTL

16 de gener de 2024
– Sorteig per a l’OCC, CCC, UTMB
– Anunci de la selecció PTL

29 de gener de 2024
– Data límit perquè els corredors confirmin la seva inscripció a OCC, CCC, UTMB
– Segona ronda del sorteig si els corredors no confirmen la seva inscripció

Elit i corredors més ben classificats – Classificació directa

Els criteris de classificació directa han evolucionat per permetre als corredors planificar millor el calendari de carreres i saber amb almenys vuit mesos d’antelació si s’han classificat per a les UTMB World Series Finals. Els canvis més importants afecten el període de classificació i els criteris.

Període de classificació

El període de classificació per a les UTMB World Series Finals dura tot l’any natural anterior a cada Final.
Per al 2024, això significa que els corredors tenen des de l’1 de gener al 31 de desembre del 2023 per classificar-se.

Classificació directa a través de les proves de les UTMB World Series i Majors

Els tres primers corredors masculins i femenins de cada esdeveniment de les UTMB World Series en curses de 100M, 100K i 50K es classifiquen automàticament per a l’edició de l’any següent de les UTMB World Series Finals a la categoria corresponent. En el cas de les UTMB World Series Majors, els 10 primers de cada categoria tindran classificació directa.

Dates clau per a la classificació directa:

14 de desembre de 2023
– S’obre la inscripció elit per a UTMB, CCC, OCC

11 de gener de 2024
– Tancament d’inscripcions elit per a UTMB, CCC, OCC

Per consultar la llista de corredors elit classificats per al 2024 fins ara, fes clic aquí. Per a més detalls sobre la classificació elit, visiteu el lloc web aquí.

Oportunitats per classificar-se en aquest 2023

Per a les UTMB World Series Finals 2024, tant els corredors habituals com els d’elit tenen oportunitats de complir els criteris de classificació durant el que queda del 2023. Els corredors habituals poden seguir recol·lectant Running Stones i validant el seu UTMB Index, mentre que els corredors de elit tenen fins a final d’any per classificar-se directament mitjançant una prova de les UTMB World Series o una Major. Amb 12 esdeveniments encara per celebrar aquest any a diversos llocs d’Europa, Àsia, EUA i Amèrica del Sud, els corredors poden trobar una prova a prop seu. Per consultar la llista completa d’esdeveniments, feu clic aquí.