Esgotades les inscripcions des de fa setmanes, la Costa Brava Stage Run (CBSR) arrencarà divendres la seva segona edició. Un segon any que pretén ser la consolidació d’un projecte que, amb molt d’esforç, es va iniciar amb l’únic objectiu de fer conèixer el nostre territori amb esperit de companyonia, interrelació i amistat, secret per a que el producte Stage Run funcioni.

Un producte que ha traspassat fronteres i que, tal i com va passar amb Pyrenees Stage Run, ha atret a corredors de fins a 19 països d’arreu d’Europa, com Irlanda, Regne Unit, Suècia, Suïssa, França o Itàlia entre d’altres. Però també de fora, com Xina, Canadà, Estats Units i Austràlia.

Els participants recorreran la Costa Brava entre Blanes i Portbou a través del sender mediterrani GR92 i el Camí de Ronda. El terreny que ofereix és realment espectacular i fer-ho en un format de tres etapes, cada cop més arrelat a casa nostra, per anar descobrint els seus encants mica en mica no te preu. En ella trobarem platges de sorra fina, cales d’aigua de blau turquesa, imponents fars i pobles pescadors, tot travessant dos parcs naturals com el del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, i el del Cap de Creus. I ho podran fer a través de dues modalitats:

La CBSR, amb 125km i 4300m de desnivell positiu, repartits en 3 etapes: la primera de 23 quilòmetres unirà Blanes i Tossa de Mar, la segona de 51 quilòmetres anirà de la platja de la Fosca (Palamós) i Cala Montgó (L’Escala), i la tercera de 48 quilòmetres entre Roses i Portbou.

La CBSR Experience que tindrà 85km i 2800m de desnivell positiu, també repartits en 3 etapes: la primera etapa serà la mateixa que CBSR, la segona de 32 quilòmetres entre Aiguablava (Begur) i Cala Montgó (L’Escala), i la tercera de 30 quilòmetres entre Cadaqués i Portbou.

D’entre els 160 corredors que prendran la sortida a Blanes, destaquem al conegut ultrafondista blanenc Xavi Marina, fundador de la desaparescuda Costa Brava Xtrem Running, que de ben segur estarà al capdavant de la CBSR. El francès Stephane Vinot, guanyador de l’edició passada, també estarà present a la línia de sortida i voldrà revalidar victòria. Alain Bartolini, Thierry Charpiot i Koen Willems, podi masculí de la modalitat Experience, repeteixen participació i tornaran a posar emoció pel triomf final. En dones, Alfonsina Peppa arrencava l’any amb una victòria a Ultra Montnegre i sembla una de les candidates a victòria.

Foto portada © Guillem Casanova