La CMG reapareixerà 728 dies després aquest diumenge 14 de novembre per viure una de les edicions més especials. La cursa de muntanya de Girona és la pionera de Klassmark. A aquella primera edició de 2011 li han seguit més d’un centenar d’esdeveniments. Durant aquesta trajectòria Klassmark ha assolit una marca d’identitat pròpia, apostant per les curses sostenibles i responsables amb el medi ambient. Aquesta és l’única via per seguir gaudint dels esports outdoor. El millor trail running tornarà al punt de partida per celebrar el desè aniversari de la CMG. La crisi sanitària va ajornar la festa l’any passat, però aquest 2021 ningú la podrà aturar.
Nova edició, mateix esperit. La cursa seguirà reivindicant l’espai d’interès natural de les Gavarres. Els camins i corriols del massís donaran color, vida i forma als tres recorreguts de la jornada. Tots els itineraris desemboquen al cor del barri vell de la ciutat de Girona, però els corredors més valents s’hauran de desplaçar fins a Palamós per prendre la sortida de la Transgavarres a les vuit del matí. El repte majúscul de la CMG proposa un viatge de 51,5 quilòmetres amb 1700 metres de desnivell positiu des del Passeig del Mar de Palamós fins a la Plaça Sant Domènec de Girona. Entremig tot el massís de les Gavarres.
La Transgavarres viurà una de les edicions més espectaculars amb un bon grapat d’atletes de renom. En la baralla femenina Claudia Tremps es postula com la gran favorita d’una llista on també apareixen Jenny Arasil o Cheynna Treto. Entre els homes és impossible fer un pronòstic. A la línia de sortida hi trobarem Toti Bes, el corredor amb més victòries de la Transgavarres, Alberto Vinagre, Christian Meier, Ignasi Riuró, Marc Pérez, Eduard Baquer, Richard Horton, Roberto Sancho, Martí Baquer, Julen Calvó, Zoel Codolà, Christopher Jones i un llarg etcètera que indica una lluita vibrant el pròxim diumenge. L’organització també ofereix la possibilitat de fer front al recorregut en equips. Aquest és el format que han escollit dos mites de la CMG com Tina Bes i Jordi Rabionet. La primera buscarà la victòria entre les parelles mixtes, mentre el segon intentarà pujar el més amunt possible del podi de les duples masculines.
Tant la sortida com l’arribada de les altres dues distàncies del dia serà des de la Plaça Sant Domènec. Aquest lloc icònic del barri vell de Girona és idíl·lic per rebre a tots els participants de la CMG. A partir de les nou hores i trenta minuts entraran a escena els corredors de l’Express. Un recorregut de 15 quilòmetres amb 600 metres de desnivell positiu que obre les portes de les Gavarres a tothom; des de corredors populars a grans promeses del trail com Jan Torrella. Mitja hora més tard, a les deu en punt, serà el torn del Trail. 24 quilòmetres amb 1050 metres de desnivell positiu que són sinònim de pura diversió; un autèntic puja i baixa per viure una de les millors experiències que el trail running pot oferir. No se la perdran noms importants del panorama com Irene Fuertes o Arnau Aranda, entre molts altres.
En aquests deu anys d’història, la CMG ha recuperat part de la història de les Gavarres recuperant vells camins i corriols. Un dels objectius de Klassmark és promocionar els actius naturals oblidats allunyant els recorreguts dels llocs més visitats. Així doncs, la cursa tornarà a oferir l’oportunitat de conèixer alguns dels punts més tranquils, salvatges, purs i remots del massís. No tots els municipis tenen la sort de tenir un espai d’interès natural on s’acaben els seus carrers. Aquest és un dels grans tresors de Girona. El diumenge 14 de novembre la ciutat tornarà a vibrar amb la CMG.