El KV Roquetes obre la Copa d’Espanya de Curses Verticals

308

El Km Vertical Roquetes (Lloret-Caro) arriba a la seva dotzena edició aquest dissabte 19 de juny i serà l’encarregada d’obrir el calendari de la Copa d’Espanya de Curses Verticals de la FEDME. La prova, organitzada pel Trail Roquetes Ass. Esportiva i Cultural, reunirà prop de 160 ‘verticaleros’.

Com és tradicional, l’esdeveniment tindrà com escenari el Pic Mont Caro (1.441 metres), punt més alt de la província tarragonina, situat dins el Parc Natural del Ports. Els participants sortiran des de els Bufadors de Lloret i hauran de superar un desnivell positiu de 1.150 metres en 5,5 quilòmetres, creuant la meta al cim de Caro. La cursa vertical combina trams tècnics, amb grimpades i trams rocosos, i d’altres més corredors.

En aquesta edició tre els favorits trobem a la quatre vegades guanyadora Gemma Colomé (2014, 2015, 2016 i 2017), Maria Beltran, Georgina Gabarró, Maria Ordoñez, Silvia Lara, Álvaro Martin, Albert Ferrer, Aleix Toda i els juniors Laia Gonfaus, Berta Guitart, Jan Castillo, Ïu Net i Iu Jaume.

Palmarès:

Any Guanyadora Guanyadora  
2010 Kiko Martí (1:00:34) Ragna Debats CIRCUIT EBRE
2011 Benjamí Prades (59:56) Vanesa Ortega (1:14:00) CIRCUIT EBRE
2012 Joan Freixa (55:57) Mireia Santesmases (1:10:52) CAMP. CATALUNYA
2013 Agustí Roc (55:43) Judit Lamas (1:16:56) COPA CATALANA
2014 Jan Margarit (55:06) Gemma Colomé (1:14:38) COPA CATALANA
2015 Agustí Roc (55:54) Gemma Colomé (1:19:16) CAMP. CATALUNYA
2016 Iu Escolà (1:00:25) Gemma Colomé (1:15:34) COPA CATALANA
2017 Jonathan Cuesta (56:27) Gemma Colomé (1:11:04) COPA CATALANA
2018 Albert Ferrer (54:39) Gisela Carrión (1:03:49) COPA ESPAÑA
2019 Mikel Beunza (56:26) Íngrid Ruiz (1:06:49) COPA ESPAÑA