La Swiss Iron Trail torna celebrarà demà la seva cinquena edició intentant consolidar-se entre les grans proves de llarga distància a nivell europeu. Encara amb el record de l’edició del 2014, on la suïssa Denise Zimmermann va entrar a la història al guanyar de forma absoluta la prova reina de l’esdeveniment -T201-, més de 1.000 corredors de tot el món gaudiran dels idílics paisatges del territori a través d’alguna de les set modalitats de cursa que ofereix la organització: T201, T121, T91, T41, D21, A21 i Km Vertical.

La prova més llarga (T201 D+11.440m) arrencarà demà divendres a les quatre de la matinada. Amb sortida i arribada a la població de Davos, realitza una travessa integral al cantó suís dels Alps Grisons a través de senders d’alta muntanya, espectaculars brolls d’aigua i multitud de llacs, formant en conjunt un paisatge sublim. El recorregut passarà per llocs com Muottas Muragl i Aroser Weisshorn, sobrepassant fins a cinc ocasions els 2.700m d’altitud, sent el Fiorla Surlej (2.755m) com a punt de pas més elevat. El temps màxim per completar el recorregut serà de 64 hores.

Perfil Swiss Iron Trail 201
Perfil Swiss Iron Trail 201

Allà hi prendrà part el lleidatà Tomàs Zapata (CE Alpicat), que torna a la prova suïssa per a treure’s el mal sabor de boca de la passada edició: “Vaig retirar-me al km124 per una lesió al genoll just quan em situava en quarta posició. La Swiss Iron Trail és una cursa espectacular, pels seus paisatges i muntanyes, i sobretot ràpida, on el ritme en el primer terç de cursa és bastant alt i es pateix un gran desgast físic”. 

El atletes locals Ramon Casanovas (Team Mammut) i Andrea Huser (Mammut Trailrunning) defensaran les victòries aconseguides al 2015, mentre que la pròpia Denise Zimmermann (Team Salomon Suunto) i Thomas Ernst, ho faran havent aconseguit el títol del passat 2014.