La població de Salardú acollirà el proper dissabte la quarta edició de l’Ultra Trail Val d’Aran, on s’espera la participació de prop de 350 corredors repartits entre les tres modalitats de cursa que ofereix la organització: la Short (20km ), la Trail (50km) i la Grand Trail (104km). A més, serà la quarta prova puntuable del circuit de la Catalonia Ultra Cup, on Isaac Riera i Miriam Moreno encapçalen la classificació general disputades tres proves.

El Grand Trail, de 104km i 6.800m de desnivell positiu, sortirà a les sis del matí i realitzarà un circuit exigent i trencacames per la part est de la vall. El recorregut visitarà paratges amb encant com Mont Romies, Coriedo, Arenho, les mines de Liat i Urets, els estanys de Pincèla, Liat i Montoliu o el refugi d’Honeria.

La principal atracció serà veure a dos especialistes de curses de llarga distància i amants de l’alta muntanya com Óscar Pérez i Nerea Martínez, que parteixen com a principals favorits a la victòria. També destaquem la participació d’Isaac Riera i Adrià Matas -primer i tercer classificats de la Catalonia Ultra Cup-, Carles Mantero, Eneko Garde i Judit Cinca.