La Serra de Catllaràs (Berguedà) va ser el protagonista el passat dissabte del seu Ultra homònim. Organitzada per l’empresa Klassmark Trail, la prova va ser la última puntuable pel circuit MissionX3 -esponsoritzada per la marca Salomon- i de la que han sortit vencedors, en la seva modalitat Ultra, Marc Carós (Inverse Team Trail) i Tina Bes (Club Trail Running Girona).

Amb sortida i arribada a la Pobla de Lillet, els prop de 400 participants van gaudir d’un recorregut espectacular i exigent de 57 quilòmetres i 3.900m de desnivell positiu. Indrets com el santuari de Falgars, Malanyeu, Sant Romà de la Clusa, l’espectacular pas pel Griell de Cal Pigot o l’exigent ascens al Sobrepuny van ser testimonis del pas dels corredors en una jornada marcada per la intensa calor.

(c) Mountain Raw
(c) Mountain Raw

El torellonenc Ernest Ausiró (TBOT) ha liderat la prova des dels primers quilòmetres, aixemplant paulatinament les diferències amb els seus perseguidors, i s’ha proclamat vencedor després de 6h58’47”. Roberto Sancho (AE Matxacuca) i Dani Aguirre (Race Hoka-Land) han mantingut un interessant frec a frec durant tota la cursa i, en un acte d’esportivitat, han creuat conjuntament la línea d’arribada després de 7h19’22”.

En categoria femenina, la gironina Tina Bes ha tornat a dominar amb autoritat una prova de les MissionX3, tal i com va fer a la passada Ultra Trail Ulldeter, i s’ha adjudicat el triomf després de 7h56’20”. Silvia Leal (CE Pontsicà) i Marta Batalla (Borges Trail), a una distància considerable, han ocupat la resta del podi femení.

La festa del Trail Catllaràs, amb més de 1.200 participants, l’ha completat la disputa de la modalitat Trail de 28 quilòmetres i 1.700m de desnivell positiu, amb victòries per a Marc Pérez (K-Team) i Carla Ryan (Cenit); mentre que en l’Express de 18 quilòmetres i 1.000m de desnivell positiu ho feien Josep Vinyes (Esportiu Torelló) i Anna Comet (Dynafit).