L’ultrafondista Alfredo Corralero va acabar dissabte una travessa de 3.600 quilòmetres que l’ha dut a travessar Espanya de costa a costa durant 56 dies enllaçant els quatre punts cardinals més distants de l’Estat espanyol. El corredor va partir el passat 3 de juny des del Cabo de Tarifa, a Andalusia, realitzant un recorregut de sud a nord fins a Cabo Touriñán, a Galícia, i després cap a l’est fins cercar el Cap de Creus a Catalunya.

El repte esportiu de Corralero ha tingut una finalitat solidària, com la de fer conèixer i recaptar fons pel projecte de creació d’un centre de salut a Bielanca (Guinea Bissau) a través de la fundació Dr. Ivan Mañero i sensibilitzar sobre la precària situació que viuen, especialment, els nens i dones a Guinea Bissau.

El repte 3.600km solidaris ha estat brutalment esgotador, tant físic com mental. El fet d’haver de combatre les inclemències del temps, el cansament físic, arribar a final de cada etapa i coordinar amb l’equip l’etapa següent i de no poder recuperar el suficient ha estat un handicap. A més, hem tingut problemes amb Ajuntaments que no ens han volgut ajudar. Però tot i això he trobat a gent molt maca, que al conèixer el projecte s’han abocat dins les seves possibilitats i m’han obert casa seva”.

Durant aquestes 56 etapes, Alfredo Corralero s’ha trobat amb diverses dificultats, com la provisió d’aigua “sobretot al sud d’Espanya, on si no tens pobles a la vora és difícil trobar-ne. En la etapa de Cabra a Còrdova -de 95 quilòmetres- vaig patir molta calor, arribant als 45 graus. A falta de deu quilòmetres em vaig quedar sense aigua i va ser un suplici. Molt millor al nord, amb més rius i fonts”. D’altra banda, la llunyania de les poblacions al Pirineu “ens feia perdre molt de temps en la logística”.

Si voleu ajudar a Alfredo Corralero en aquesta causa benèfica, ho podeu fer a través del seu web http://3600kmsolidarios.org/