El Trail Mallos de Riglos tancarà la temporada de curses a l’Aragó

L'esdeveniment, que se celebrarà el proper diumenge 11 de desembre de 2022, ha superat els 650 inscrits, rècord de participació

421
Foto: Jordi Saragossa

Desembre ja és aquí i amb ell una nova edició del Trail Mallos de Riglos, que aquest any pot presumir d’haver esgotat amb escreix els dorsals disponibles a la venda el 2 de setembre passat.

L’esdeveniment, que recorre un entorn únic com són Mallos de Riglos i la Serra de Loarre, bat el rècord de participació amb 655 corredors entre les dues distàncies, la prova de 35 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu i la distància curta de 12 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu.

Altres dades destacades són que gairebé el 30% de les inscripcions són dones, un públic cada vegada més enganxat a les curses per muntanya, especialment en distàncies més assequibles com les que ofereix el programa de Trail Mallos de Riglos 2022. Així ho manifesta un de els seus organitzadors, Santi Santamaría: “Estem molt contents amb la gran acollida que hem tornat a tenir aquest any a la cursa, batent fins i tot els millors números de la història de Trail Mallos de Riglos en participació i, sobretot, en participació femenina. És una alegria veure com cada cop les dones aposten per les curses per muntanya. Cosa que també veiem al nostre altre esdeveniment, que augmenta el nombre de dones en proves de pocs quilòmetres”.

Una altra de les dades que cal destacar de la participació en aquesta edició és l’interès que desperta també per al públic francès el Trail Mallos de Riglos: el 12% dels corredors inscrits són de França, segon país representat en aquest esdeveniment, gràcies a la proximitat i a l’imponent escenari on es desenvolupa la prova.

Els Mallos de Riglos, un paradís per a muntanyencs i escaladors, acolliran no només els 655 participants, sinó també acompanyants i públic en general que, l’últim mes de l’any, també volen gaudir de l’entorn de la Serra de Loarre, entre la Hoya de Huesca i els Pirineus, i aquesta prova es postula com una de les més atractives per donar per tancada la temporada de trail.

Una de les corredores que no faltarà a la cita serà l’aragonesa Yaiza Miñana, guanyadora l’any passat de la prova curta de 12 quilòmetres i que tornarà a ser a Riglos per recórrer aquest paisatge enigmàtic i espectacular.