El Trail Ulldeter decidirà els primers campions de Catalunya de Trail

1154

El passat mes de juliol, l’enduriment de les restriccions i la situació actual de la pandèmia va desencadenar en la suspensió del Trail Catllaràs, seu del primer campionat de Catalunya de Trail. La Federació Catalana d’Atletisme (FCA) ha vist en el Trail Ulldeter el relleu i escenari ideal per acollir una cita d’aquesta magnitud, que es durà a terme aquest cap de setmana.

I ho farà amb un nou format i un exigent protocol d’actuació per complir les mesures de seguretat i higiene que marca el guió del moment. L’aforament serà limitat, els horaris fragmentats amb sortides esglaonades i els espais comuns més amplis. Tots els participants podran gaudir del magnífic escenari del Parc Natural de la Capçalera del Ter i del Freser.

El nou Trail Ulldeter proposarà dues distàncies: l’Express, que tindrà lloc el dissabte 22 d’agost, i el Trail, que es disputarà el diumenge 23.

Els corredors de la distància Express d’11,5 quilòmetres i 650 metres de desnivell positiu seran els protagonistes el vespre del dissabte 22 a partir de les 18 hores. Les sortides esglaonades es realitzaran en grups d’entre 20 i 30 corredors al llarg d’una hora. Els participants més ràpids entraran en escena primer, mentre els més lents ho faran al final per evitar aglomeracions.

El recorregut Trail de 24 quilòmetres i 1300 metres de desnivell positiu seguirà el mateix protocol amb sortides programades des de les 8 del matí del diumenge 23. L’itinerari està marcat per dues pujades on els corredors fregaran els 2000 metres d’altitud. La cita reunirà els millors especialistes de país. En el certamen masculí trobem noms tan importants com el de Marc PinsachEugeni GilJonatan Mora, Xavi Llamas, Alberto Vinagre, Arnau ArandaAleix Domènech Marc Vizcaíno, mentre la Núria GilMireia PonsMònica Vives Marta Muixí són una clara mostra de la competència existent en la baralla femenina.

Foto portada: © Klassmark