El corredor de Collsuspina Jan Castillo (Escola de Trail del Moianès), amb només setze anys, realitza l’ascens i descens del Pedraforca amb un estratosfèric temps de 59 minuts i 33 segons. D’aquesta manera es converteix en el quart corredor que rebaixa l’hora en aquest repte i el més jove en aconseguir-ho.

La seva qualitat fa augurar un gran futur per aquest esportista que va començar a despuntar en edat ben precoç. Sense anar més lluny, el 2019 va aconseguir alçar-se amb la Copa Catalana de Curses Verticals en categoria cadet, a més de resultats destacats com el bronze absolut en la Skyrace Comapedrosa i la cursa de la Marrana.

Aquest fet no va passar per alt pels tècnics de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, que el van incorporar al seu Centre de Tecnificació farà dos anys.

El seu tècnic, Ferran Alboquers, en destaca com “un noi amb molta humilitat i constància en els entrenaments. Vam estar un mes i mig preparant el repte específicament després de la suspensió dels Campionats de Catalunya i Espanya”.