Andreu Simon, corredor de l’equip Buff Pro Team, va batre el passat 24 de maig el rècord de pujar i baixar l’emblemàtic cim del Pedraforca. L’atleta de Sant Vicenç dels Horts, de 29 anys, va rebaixar el temps establert per un conegut de casa nostra, com és en Kiko Soler (1h01′ – 22/05/99), fixant la marca en un estratosfèric temps d’una hora i 27 segons. El recorregut escollit va ser el clàssic, partint del refugi Lluis Estasen i fent l’ascens pel coll del Verdet; el descens el realitzaria per la sinuosa tartera del Pedraforca.

“No tenia la data marcada al calendari però… Les casualitats fan que el dissabte, ens trobem amb en Biel Ràfols pujant el Pedraforca. Em diu que estic pujant fort, que em veu fi. (Si el Biel m’ho diu… bona senyal) mentre baixem, m‘explica que el Kiku tenia un rècord… mmm soc de sang calenta! Dissabte després de sopar li dic que intentaré pujar i baixar en menys 1h, que començaré a les 8:00h. Dit i fet, Biel i Nil Corominas agafen un parell de càmeres i resultat: un orgull immens que el meu nom estigui al mític paper del Refugi Lluís Estasen”.

El nivell esportiu de Simón ha anat en ascens durant els últims anys. Després d’un 2018 brillant on va aconseguir la Copa d’Espanya en linea i Ultra, el 2019 va ratllar l’excel·lència amb triomfs a proves com Lavaredo Ultra Trail, Buff Epic Trail o la plata a l’OCC del Mont Blanc. Aquests bons resultats el van dur a representar a la selecció espanyola al Campionat del Món de Llarga Distància WRMA, a l’Argentina, on es va proclamar campió per equips.

Distància: 6,43km
Desnivell: 884m
Temps total: 59:57 (1h:00:27 oficial)
Temps de pujada: 44:50
Temps de baixada: 15:07
Dades Strava: https://www.strava.com/segments/10467513

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/esports/andreu-simon-bat-el-record-del-pedraforca/video/6044760/

Foto portada © frame TV3