L’UTMB 2020 es dona un bany de realitat i també sucumbeix davant la pandèmia del COVID19, ajornant la seva divuitena edició pel proper 23 al 29 d’agost de 2021.

Tot i els esforços per part de l’organització d’esgotar totes les vies possibles per a tirar endavant la prova, incloent contactes amb les més altes esferes de govern francès, la realitat ha fet renunciar a Catherine Poletti. La situació d’incertesa en què ens trobem davant la crisi sanitària i la impossibilitat de conèixer com serà la situació a finals d’agost ha dut a la cancel·lació de l’esdeveniment.

Fins i tot s’havia contemplat la possibilitat d’adaptar l’esdeveniment amb la disputa de tant sols les seves dues modalitats més multitudinàries, com UTMB i CCC; complint així amb les directrius del primer ministre francès, Édouard Philippe, que els esdeveniments de més de 5.000 persones al territori francès estarien prohibits almenys fins al setembre. Però si bé hi havia disponibilitat per part francesa i disposició al diàleg dels suïssos, la negativa italiana ha estat total.

Retorn inscripcions

Fins a 804 corredors catalans d’entre les 31.500 sol.licituds van buscar la sort per aconseguir un dels 10.000 dorsals disponibles per alguna de les set fulles (UTMB-TDS-CCC-PTL-OCC-MCC-YCC) que conformen l’escenari del trail més conegut del món, dels quals 250 van ser els afortunats. A través d’aquest enllaç trobareu el resultat del sorteig de tots els participants residents a Catalunya.

D’acord amb les regles de l’esdeveniment, se’ls reemborsarà el 55% de la quota d’inscripció. La cancel·lació de l’esdeveniment “és un veritable risc financer per a l’organització que ja ha incorregut en moltes despeses en diferents sectors”. Per a qui ho desitgi, també podrà donar aquesta quantitat entre les associacions solidàries associades a l’UTMB® Mont-Blanc 2020. Per a això, cal anar a la zona de corredors abans del 30 de maig.

Tot i això, l’organització UTMB ofereix l’oportunitat de beneficiar-se d’una plaça assegurada  per a triar entre 2021, 2022 o 2023. Rebreu les condicions per utilitzar aquesta inscripció per correu electrònic abans de l’obertura de les inscripcions 2021.

Tot i l’anul·lació de l’edició de 2020, l’equip d’organització de l’UTMB® Mont-Blanc “no es dóna per vençut i vol mobilitzar a la comunitat mundial del trail, al voltant d’una causa comuna per contribuir junts a fer del món un lloc millor”.

Un 2019 memorable. Pau Capell, rei de l’UTMB

L’edició passada va comptar amb 232 corredors catalans en alguna de les set proves del programa UTMB, dels quals 185 van assolir el seu objectiu. Memorables van ser els podis de Pau Zamora (2n MCC), Lleïr Barcons (2n YCC) i Andreu Simón (2n OCC), però sobretot les victòries de Ragna Debats a CCC i la de Pau Capell a UTMB.

Trobareu els resultats de tots els catalans a través d’aquest enllaç.

Una setmana exhaustiva que, des de Ultres Catalunya, us apropem i expliquem cada any de la millor manera possible. Podeu trobar les cròniques de cada una de les curses:

Foto portada © Alexandre Girbal