ESPECIAL UTMB 2019: Pablo Villa i Audrey Tanguy mostren les urpes a TDS

1645

Com era d’esperar, l’edició més llarga de la TDS no ha deixat a ningú indiferent. La prova, que enguany  passava dels 121 als 145 quilòmetres, ha tingut canvis constants al capdavant durant la primera meitat de la cursa i no deixava clar qui seria en sortiria triomfador.

Els primers quilòmetres de tempteig aglutinava al capdavant un bon grapat de favorits, amb noms destacables pels nostres interessos com Pere Aurell, Jordi Gamito, Tòfol Castanyer i Pablo Villa. Seria poc abans d’arribar a Bourg Saint-Maurice on es trencaria la cursa. Pere Aurell lideraria un grup format per Pablo Villa, el rus Dmitry Mityaev i el noruec Schjolberg, mentre que el grup perseguidor amb Yanqiao, Tòfol, Gamito, Curmer, Manser i Joyeux  es distanciaria a uns cinc minuts.

L’ascens a Col de Forclaz se  li ennuegaria a Aurell, que perdria pistonada i acabaria abandonant. Mala sort pel català que s’havia preparat la cursa a consciència. Amb aquestes premisses, Pablo Villa i Hallvard Schjolberg mantindrien un fantàstic duel amb més de mitja cursa per endavant, i una mica més despenjat quedaria Mityaev. Per darrera seguien caient favorits com Yeray Duran o Ryan Sandes, mentre que Jordi Gamito lluitava per colar-se entre el TOP10.

Villa es mostraria contundent en una segona part de cursa on l’estratègia sortiria a la perfecció, aguantant les embestides del noruec primer i del rus després. A la sortida de Beaufort posaria una marxa més i obrir una bretxa prou àmplia com per endur-se un triomf que se li resistia. Hallvard Schjolberg es desinflaria en la part final caient a la quarta posició, superat per Mityaev i un Ludovic Pommeret que, sense fer soroll, es colaria dalt del podi.

Per la seva banda, Jordi Gamito acabaria abandonant a Col du Joly a falta de trenta quilòmetres de l’arribada. Sembla que la mala sort persegueix al platjenc aquesta temporada. Per la seva banda, el mallorquí Tòfol Castanyer aconseguiria la desena posició tot i les dificultats estomacals.

Molt disputada també la cursa femenina entre la suïssa Kathrin Götz, la nord-americana Hillary Allen i la francesa Audrey Tanguy. La francesa creixia amb el pas dels quilòmetres davant la impotència de les perseguidores, que veien com les seves opcions al triomf eren una quimera. Tanguy es faria amb la victòria dominant de principi a fi.

La brasilera resident a Catalunya Manu Vilaseca ha estat cinquena oferint un molt bon nivell. Precisament la seva parella, Gerard Morales (22°), ha estat el millor corredor català dels 26 que han pres la sortida. Podeu consultar el resultat de tots ells EN AQUEST ENLLAÇ (definitus).

Classificació: 1. Pablo Villa (18:03:06), 2. Dmitry Mityaev (18:16:16), 3. Ludovic Pommeret (18:37:13); 1. Audrey Tanguy (21:36:15), 2. Hillary Allen (21:52:46), 3. Kathrin Götz (23:46:37)

Foto portada © Territorio Trail Media