Ambdós corredors imposen la seva llei oferint un recital de qualitat i repeteixen el mateix podi aconseguit en el Mundial de trail 2018. Medalla de xocolata per Iván Camps, mantenint-se en el TOP5 durant els cent quilòmetres de la prova.

Sembla que la força i rauxa imperial dels xinesos volen ser els protagonistes d’aquesta edició de la Ultra Trail de Montblanc, almenys marcant ritmes elevats en l’inici de les curses. Si la figura emergent a OCC va anar a càrrec d’un desconegut Tao Luo, avui el protagonisme se l’emportaria el jove Jiasheng Shen. Per a Shen no seria la primera experiència a Chamonix, ja que l’edició passada es presentaria internacionalment amb una sisena posició a OCC.

Shen imposaria un alt ritme des de l’inici mantenint a ratlla un grup perseguidor de molts galons, encapçalat per Luis Alberto Hernando, Thibaut Garrivier, Michel Lanne, Marco de Gasperi, el català Ivan Camps i el desconegut txec Jiří ČÍPA. Però Hernando és molt Hernando i no havia vingut a passejar-se a l’esdeveniment més important del món. Poc abans del seu equador, al pas per La Fouly, es posava al capdavant deixant enrere a un xinès que es desinflaria paulatinament -acabaria cinquè-.

Thibaut Garrivier seria l’únic que aguantaria el tipus al darrera, inclús posant-se líder per moments a Champex-Lac. La qualitat i la rauxa del burgalès seria determinant i, mica en mica, aniria augmentant la distància per mantenir-se sol al capdavant, creuant la linia de meta en solitari amb un temps de 10 hores, 28 minuts i 48 segons.

En segona posició arribaria un Garrivier exhaust i claudicant davant la superioritat de Hernando, mentre que el bronze seria pel txec Jiří ČÍPA. Bon paper del català Ivan Camps que s’enduria la quarta posició, mantenint-se entre el TOP5 durant tota la cursa.

Superioritat abrumadora de Ragna Debats

Vint quilòmetres de peixet. Aquesta ha estat la distància que ha necessitat Ragna Debats per liderar una prova que havia preparat a consciència. Si bé en els primers quilòmetres seria la nord-americana Amanda Basham la que portaria la veu cantant, poc abans d’arribar a Arnouvaz Debats prendria el lideratge demostrant el perquè és una de les millors atletes de mitja distància del món. La superioritat incrementava amb el pas dels quilòmetres i la seguretat de veure’s al capdavant farien la resta. Arribaria a Chamonix amb un temps de 12 hores, 10 minuts i 33 segons. Amanda Basham es faria amb la segona posició i la francesa Camille Bruyas tancaria el podi femení.

Classificacions: 1. Luis Alberto Hernando (10:28:49), 2. Thibaut Garrivier (10:39:01), 3. Jiří ČÍPA (10:45:37); 1. Ragna Debats (12:10:33), 2. Amanda Basham (12:27:06), 3. Camille Bruyas (12:34:26)

Fins a 49 corredors catalans han pres la sortida. Trobareu tots els resultats EN AQUEST ENLLAÇ (definitiu).

Fotografies © UTMB