Gran collita d’aquest 2018. Mentre Pere Aurell s’emporta la victòria en les Sky Extra, Andreu Simón culmina l’any com a campió d’Espanya d’ultra trail. 

Pere Aurell va tancar aquest cap de setmana un dels millors anys de la seva trajectòria esportiva al sentenciar el rànquing final de la Skyrunner® World Series, en la modalitat Sky Extra. El de Matadepera es va alçar amb una victòria a Bulgària, la Pirin Ultra de 66km D+4400m, que representava la vuitena i última prova de la competició. No exempta d’emoció, ja que el seu principal competidor, el rus Dmitry Mityaev, no li va posar les coses fàcils. Però el desgast i la lesió patida en la passada Ultra Pirineu van ser un handicap per Mityaev que només podia aconseguir la tercera posició i la plata final.

Dues victòries, a Transvulcania i Pirin Ultra, un segon lloc a Val Masino i un tercer lloc a Tromsø li valen per emportar-se cap a casa el títol de campió.

Excepcional també la temporada d’Andreu Simón en el seu primer any com a corredor de llarga distància. Aquest cap de setmana sentenciaria el títol de campió de la Copa de España Ultra amb una segona posició a Desafío Cantabria, de 86km i 6.200m de desnivell positiu. Aquest títol es sumaria a l’obtingut en el Campionat d’Espanya Ultra el passat mes de setembre i a la Copa d’Espanya en Línea. A més, sumaria una gran cinquena posició a la Ben Nevis Ultra -Escòcia-, en el Campionat del Món Ultra.

Tot i els seus 27 anys, compta amb un gran bagatge en curses per muntanya. Però sens dubte ha estat aquest l’any de la seva eclosió.

El seu gran any començaria amb una victòria a la BUFF Epic Trail | © Ocisport

Foto portada: © Skyrunning / Ocisport