Prop de 1.200 corredors es donaran cita aquest dissabte en la sisena edició del Trail del Bisaura, que presenta canvis importants en el recorregut. Sant Quirze de Besora (Osona) tornarà a ser l’epicentre.

El Bisaura, terreny desconegut | ©Gil Ayats

Per alguna cosa el Trail del Bisaura va ser escollit pels lectors d’Ultres Catalunya com el millor esdeveniment del 2016 i 2017. Potser per l’espectacular i feréstec recorregut a través d’una de les zones més desconegudes de Catalunya, potser pel tarannà entusiasta que transmet l’organització o potser per la seva ratafia. Però el que està clar que, amb aquestes premisses, convida a apropar-se a Sant Quirze de Besora per veure que s’hi cou.

Aquesta sisena edició presentarà canvis importants en quant al recorregut. Si us pensàveu que ja ens ho havien ensenyat tot, l’organització ha tornat a filar prim per seguir mostrant-nos les meravelles que amaga el territori del Bisaura, a cavall entre les comarques d’Osona i el Ripollès. Amb sortida i arribada a Sant Quirze de Besora, l’itinerari visitarà la Farga de Bebié, el torrent de les Dous, els Bufadors, el castell de Llaes, l’ermita La Cau, les baumes de la Fumada i la de Fleus i el santuari de Bellmunt. Aquests canvis afectaran sobretot a les distàncies XL -82km D+5500m- i L -52km D+3400m-, mentre que l’itinerari de la M -22km D+1000m- serà pràcticament nou respecte altres anys. La modalitat S -11km D+500m- quedarà igual que l’any passat.

Entre els corredors més destacats, trobarem a Albert Herrero, Javi Puit, Guillem Ayats, Manel Amor, Benet Pous, Raul Butaci, Albert Navarro, Marta Batalla, Aida Fornieles i Encarna Fernández.

Foto portada ©Gil Ayats

Així va ser la nostra participació, viscuda i patida, en l’edició passada:

TRAIL DEL BISAURA 2017 (80km D+5100m): Crònica personal d’Albert Torrent