Arriba Sant Jordi, la diada més important de Catalunya, on l’acció de regalar llibres i roses és un acte d’afecte per als que més estimes.

A Ultres Catalunya volem fer-vos quatre propostes per aquest dia tant especial. Quatre llibres sobre el córrer però amb perspectives ben diferents que us ajudaran a veure la seva pràctica des de diversos àmbits.

“Iker Karrera, Cabeza de Karrera” de Unai Ugartemendia, Editorial Desnivel

Si diem que el corredor basc Iker Karrera ha estat un dels millors corredors per muntanya de la història, no diem cap ximpleria. Aquest llibre repassa la seva trajectòria esportiva i personal des de la visió més propera de l’esportista de Amézqueta, endinsant-nos en els seus èxits i els seus fracassos. De la seva experiència a UTMB fins a la seva incursió en el món alpinístic. Un diàleg, una entrevista, un tu a tu on el periodista Unai Ugartemendia sap provocar les respostes més sinceres del protagonista.

Una biografia que t’atraparà des de la primera pàgina fins a l’última.

“Esport amb seny” d’Emma Roca. Editorial Ara Llibres

Des de la seva experiència personal, l’Emma Roca ens dona més d’una visió dels paràmetres que componen l’activitat esportiva, d’allò que han de fer les persones que estimen l’exercici com a forma d’equilibri físic i mental. Destaca els tres grans pilars que s’han de cuidar, perquè l’esport ens aporti beneficis i rendir al màxim, amb el mínim impacte: alimentació, hidratació i el dormir; així com de la importància de les proves d’esforç i de la informació que ens pot aportar

Escrit amb rigor científic i amb recomanacions pràctiques per aconseguir més seguretat, evitar lesions i assolir tots els objectius que et marquis. Un llibre que es transformarà en imprescindible en el nostre dia a dia.

“Corrent cap a l’impossible”, Cossetània Edicions

Albert Jorquera, periodista i corredor d’ultratrails, ha aconseguit que el seu llibre arribi a la tercera edició en català des de que al 2014 sortís a la venda. Ara, i de la mà de Lectio Ediciones, arriba a les llibreries la seva edició en castellà per a que tots els amants del trailrunning puguin seguir viatjant apassionadament cap a l’ultrafons.

Á través de la seva experiència, ens explica com escollir i preparar-se per afrontar una cursa de llarga distància. Ens fa veure que amb motivació, sacrifici i esforç podem superar el repte que ens proposem. A més, desgrana amb tot luxe de detalls la seva experiència com a finisher a l’Ultra Trail du Montblanc i fa un repàs dels ultratrails més emblemàtics i salvatges del món.

“Comer y correr: Desmontando los mitos de la alimentación de los runners”, de Julio Basulto i Juanjo Cáceres, Editorial Clave

Un manual imprescindible per promoure una alimentació adequada i saludable entre els practicants del running. Aquesta guia té com a objectiu ajudar el lector a reconèixer què hi ha de veritat i què de mite en l’alimentació dels runners, però també resoldre diversos dubtes, com què i quan hem de beure, què consumir abans d’una cursa o què menjar i beure un cop aquesta conclou.