Arriba Sant Jordi, la diada més important de Catalunya, on l’acció de regalar llibres i roses és un acte d’afecte per als que més estimes.

A Ultres Catalunya volem fer-vos quatre propostes per aquest dia tant especial. Quatre llibres sobre el córrer però amb perspectives ben diferents que us ajudaran a veure la seva pràctica des de diversos àmbits.

“Córrer per amor”, d’Anna Comet. Editorial Columna

Per a Anna Comet, el fet d’estar embarassada no va entrar en conflicte amb la seva activitat com a corredora d’alt nivell. La recent guanyadora de la Marathon des Sables va decidir seguir amb la seva activitat, adaptant-se al moment i assessorant-se per professionals de la salut, corrent fins a quatre dies abans del part. Comet transmet a través d’aquest llibre que embaràs i activitat física no són incompatibles, tot i que gran part de la societat ho pugui creure. De fet, cada vegada hi ha més estudis científics que afirmen aquesta compatibilitat. Tornar a la competició d’alt nivell al cap de pocs mesos del part també demostra que la maternitat i l’esport es poden compaginar.

“Viure corrent, córrer vivint”, de Tòfol Castanyer. Editorial Disset Edició

El carismàtic corredor solleric, juntament amb la periodista Mercè Valero, repassa en aquest llibre els seus 35 anys de carrera esportiva. 269 pàgines plenes de vivències i anècdotes en la que hi han pres part amics i coneguts com els germans Pou, Miguel Heras, Kilian Jornet, Núria Picas, Luis Alberto Hernando, Iker Karrera, Albert Jorquera o Jordi Saragossa entre d’altres.

Un treball amb un caràcter solidari marcat, ja que a través d’Encora, es donarà un euro per cada exemplar editat a l’associació Duchenne Parent Project España.

 

“Iker Karrera, Cabeza de Karrera” de Unai Ugartemendia, Editorial Desnivel

Si diem que el corredor basc Iker Karrera ha estat un dels millors corredors per muntanya de la història, no diem cap ximpleria. Aquest llibre repassa la seva trajectòria esportiva i personal des de la visió més propera de l’esportista de Amézqueta, endinsant-nos en els seus èxits i els seus fracassos. De la seva experiència a UTMB fins a la seva incursió en el món alpinístic. Un diàleg, una entrevista, un tu a tu on el periodista Unai Ugartemendia sap provocar les respostes més sinceres del protagonista.

Una biografia que t’atraparà des de la primera pàgina fins a l’última.

“Curses de muntanya. Manual pràctic”, de Kiku Soler. Editorial Cossetània

Publicat en 2015, segueix sent un dels llibres imprescindibles pels practicants de les curses per muntanya. De la mà d’un mite com en Kiku Soler, explica d’una manera didàctica, visual i fàcil d’entendre, les habilitats adequades per poder progressar. L’obra pretén mostrar la senzillesa de córrer per la muntanya. A més de realçar els valors positius que s’hi associen, la guia posa de manifest la desmesura en el nombre de curses, els quilometratges inhumans i els accessoris de tota mena.