Emili Rafecas, Pepelu Ballester i Marisa Villagrasa guanyen l’Ultra Travessa d’Encamp

La cursa més longeva d'Andorra va acollir un miler de participants i cinc recorreguts per gaudir del Comú d'Encamp

961

La 39a OTSO Travessa d’Encamp, la cursa més antiga del país andorrà, va tancar la seva edició amb un miler de corredors, rècord absolut en la història de la cursa. Un esdeveniment que va comptar amb cinc distàncies (7k, 12k, 21k, 42k i 84k), amb la novetat del naixement d’una ultratrail.

Aquesta primera edició va permetre als corredors gaudir d’una gran volta circular de 74 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.700m, passant pels cims més alts de les muntanyes que envolta la parròquia d’encamp com el Bony de les Neres (2.212m), el Cap de la Coma de les Llops (2.265m) o el Pic Maia (2.618m); collades de gran alçada com el de Montmalús (2.705m) o Pessons (2.776m) i pels refugis més emblemàtics de la zona com el Refugi de l’illa o el del Pla de les Pedres.

Els primers a travessar la meta de l’ultramarató en la categoria masculina van ser Pepelu Ballester i Emili Rafecas, que han creuat la línia plegats amb un temps de 10 hores 21 minuts i 49 segons. En la categoria femenina, la guanyadora ha estat Marisa Villagrasa, que va aturar el crono en 12 hores 55 minuts i 35 segons.

La marató, que tant bon gust va deixar als corredors de l’edició passada, es va endurir una mica però guanyant en bellesa oferint unes vistes espectaculars de la parròquia. El guanyador masculí va ser Bernard Cheruiyot, amb un temps de 4 hores 33 minuts i 54 segons. Bernard forma part de l’equip OTSO de Kènia i és la primera vegada que participa en una cursa de trail i que visita Andorra. El segon lloc ha sigut per a Martí Lazaro (4:51:06) i Pau Capell tancava el podi (5:06:04).

En la categoria femenina s’imposaria Sheila Avilés amb 5 hores, 23 minuts i 43 segons, per davant de la keniata Tanui Euliter (5:52:54) i Montserrat Martínez (6:02:48).

En la mitja marató Copa d’Andorra 21K, els guanyadors de la categoria masculina van ser Isaac BartiGabriele Gazzetto i Jean Michel Balaven. En la femenina, les corredores que van pujar al podi van ser Irati Azkargorta, Ester Casajuana i Jeanne Cros.

De la cursa Copa d’Andorra 12K, els campions masculins han estat Ayub Kiptum, Roger Comellas i Sergi Garcia. En categoria femenina, Rabecca Chepkwemoi, Anna Fernandez i Mesi Arcos conformarien el podi d’honor.

Finalment, Timothé Paradis i Paqui Miranda es penjarien el llorers de la cursa de 7km.