Resum Trail Setmana Catalunya: 28-29/05/2022

798

Aquest cap de setmana passat 28 i 29 de maig hi ha hagut una participació de 2.689 corredors, repartits entre 13 curses per muntanya, dels quals 1.918 van ser homes i 771 dones. La prova amb més participació ha estat el Trail Guilleries amb 450 corredors.

Consulteu tots els podis i resultats aquí

Kilian Jornet i Nienke Brinkman trenquen el rècord de la Zegama-Aizkorri

Kilian Jornet va donar un autèntic recital i només va guanyar per desena vegada sinó que també va establir un nou rècord a Zegama Aizkorri, rebaixant el llistó fins les 3:36:40, vuit minuts menys que l’anterior que va registrar Stian Angermund. El jove italià Davide Magnini va ser segon i el lleonès Manuel Merillas tercer després de fer una cursa de menys a més.

En dones, la neerlandesa Nienke Brinkman va batre el rècord femení en la seva estrena a Zegama, amb un temps de 4:16:43. La suïssa Maude Mathys va ser segona i Sara Alonso tercera. Alonso es confirma així com la millor corredora estatal del moment.

Jan Margarit, vintè i Nuria Gil, sisena, van ser els millors catalans a banda del citat Jornet.

També destacar l’excel·lent paper dels catalans en la prova vertical de divendres, on Oriol Cardona i Emelie Forsberg van ser els guanyadors. El jove Iu Net, amb nomes 18 anys, va ser segon. Fins a vuit esportistes de casa nostra van aconseguir classificar-se en el TOP10 de la classificació general.

Llegiu la notícia completa

Marta Martínez i Adil Moussaoui guanyen el Trail Sant Esteve

La prova celebrada a Sant Esteve de Palautordera enguany formava part de la Copa d’Espanya de Curses per muntanya de la FEDME, la única del circuit estatal que se celebrarà a Catalunya en l’edició d’aquest 2022. Aquesta victòria els referma com a líders de la competició estatal.

Jokin Etxabe i Dimas Pereira en categoria masculina i Rosa Maria Lara i Verónica Bugliot en la femenina van completar el podi absolut.

En la Speed Trail, de 13km, els juniors Iban Larrea i Jone Fuente i els juvenils Sergio Villar i Ana Bravo serien els corredors més ràpids. Tancaria el programa la cursa dels cadets, de 9km, que coronaria a Francesc Romeu i Claudia Llesuy com a guanyadors.

Breus:

Sant Esteve d’en Bas (Garrotxa) es va celebrar la Cames de Ferro, prova puntuable de la Copa Catalana de Curses per muntanya de la FEEC, amb victòries de Natalia González i Marc Ollé, que signaria a més un nou rècord a la modalitat marató.

A l’illa de Madeira es va celebrar la Ultra Skyrunning Madeira, prova puntuable del circuit internacional de les Skyrunner World Series. I fins allà es van desplaçar alguns dels millors corredors catalans. Silvia Puigarnau i Raul Butaci serien tercers en una cursa guanyada per Virginia Pérez i l’eslovac Peter Fraño. El també català Pere Aurell guanyaria la prova vertical de dissabte.