Escola de Running del Club Esportiu Cerdanya Pirineus

3132

L’ Escola de Running del Club Esportiu Cerdanya Pirineus es situa en un entorn privilegiat de Catalunya per a la pràctica del trail. La Cerdanya, comarca que ha vist néixer i créixer a futurs campions com Kilian Jornet, Jessed Hernández o Emma Roca, treballa per a que aquest llegat segueixi amb els mateixos èxits que els seus antecessors.

NOM: Club Esportiu Cerdanya Pirineus-Escola de Running

POBLACIÓ: Bellver de Cerdanya i Alp (Cerdanya)

WEB: www.clubcerdanyapirineus.com

CONTACTE: 636 790 580 (Mireia)

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: De 6 a 17 anys

DIES ENTRENAMENT: Dimarts (Bellver de Cerdanya, 17.30h a 19h), dijous (Alp, 18 a 19.30h) i dissabtes (lloc divers, de 10 a 11.30h)

HISTÒRIA: L’Escola de Running del Club Esportiu Cerdanya Pirineus va néixer al 2016. Va començar fent un parell de sessions a Alp amb 12 nens/es fins a créixer als actuals 62 (28 nenes i 34 nens).

FUNCIONAMENT: El nostre objectiu sempre ha estat poder oferir la possibilitat que els nens/es es familiaritzin amb el nostre entorn, la muntanya, combinant-ho amb l’esport, companyonia, natura i bons valors.

La nostra metodologia és basa sobretot en fer una bona base. Les sessions les fem a l’exterior, amb frontal quan pel canvi d’hora encara és fosc, combinant tant tècnica de cursa, base aeròbica, relleus, cursa obstacles…etc. Durant la temporada intentem que toquin tots els esports relacionats amb la muntanya. Un dia fan esquí de muntanya, un altre esquí de fons, telemark, orientació, raquetes de neu, escalada, BTT, etc.

COMPETICIONS: Anem a curses, tot i que no és una condició per formar part de l’escola. Actualment un 80% de la canalla competeix. A principi de temporada ens marquem un calendari de curses que volem anar, i des del club posem transport perquè els nens/es puguin participar encara que els pares/mares no els puguin portar. Aquesta manera de fer les coses ens ha unit més com a escola, tant, que som una família.

Participem a proves del Circuit Fer, a l’Olla de Núria, a la Sky Race de Comapedrosa, curses escolars i curses de la comarca i comarques veïnes.