Que les curses per muntanya s’hagin convertit en un esport en creixement és una evidencia. A Catalunya, ja fa més de dues dècades que va veure el seu naixement. Tot i que l’explosió d’aquest esport va començar cap al 2008, de la mà dels èxits de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya campiona del món i d’una figura emergent: Kilian Jornet.

L’augment en l’organització de curses per muntanya arreu del país i, a la vegada, de participants va ser més que notable. Al 2008, aquest augment va motivar a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) a crear un Centre de Tecnificació per a joves, a semblança amb els ja existents d’Esquí de Muntanya, Escalada i Alpinisme, amb l’objectiu de formar corredors amb ganes de competir a l’alt nivell esportiu. Els tècnics d’aleshores van creure oportú que l’edat mínima per a la pràctica d’un esport tant exigent i agressiu com les curses per muntanya  havia de ser entre els 15 i 23 anys.

Una dècada després, el salt generacional i de joves practicants ha anat en augment. Els fills dels, aleshores, primers corredors per muntanya han crescut amb l’estima d’aquest esport i l’edat dels seus aficionats és més primerenca. És per aquest motiu que, d’uns anys ençà, han començat a néixer diverses escoles de trail amb la necessitat de cobrir aquesta franja de joves pre-benjamins fins a l’edat adolescent. Actualment, existeixen més d’una vintena a ple rendiment repartides pel llarg i ample de la geografia catalana.

Amb la intenció de donar-les a conèixer, Ultres Catalunya us en presentarà una cada setmana. Si ets pare o mare d’un/a nen/a que li agrada la muntanya i té inquietuds per compartir-les amb altres nens de la seva edat, aquest és el teu espai! Pot ser que tinguis a casa el proper Kilian Jornet, Pau Capell, Núria Picas o Laura Orgué del futur..

Trobareu informació setmanal de les Escoles de trail a Catalunya a través del següent enllaç:

Foto portada: © David Rueda Visuals