L’ Escola de trail CERRR representa la fàbrica de futurs campions igualadins de les curses per muntanya i d’orientació. Els voleu conèixer?

NOM: Escola Esportiva del CERRR Igualada

CLUB: CERRR Igualada

CIUTAT: Igualada (Anoia)

PUNT DE TROBADA: Estadi Atlètic municipal d’Igualada

WEB: escolaesportiva.cat

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: De 5 a 18 anys.

ESCOLA ESPORTIVA ADULTS: +18 anys

DIES ENTRENAMENT: Dilluns, dimarts i dijous.

ESPORTS: Curses de muntanya, curses d’orientació i Duatló.

HISTÒRIA: L’Escola Esportiva de curses de muntanya i orientació és una secció del CERRR Igualada. Va néixer amb la voluntat de promocionar i introduir a la ciutat d’Igualada les curses d’orientació entre els seus escolars. L’Escola utilitza l’estadi atlètic municipal i el parc Puigcornet per dur a terme la majoria de les seves activitats.

Neix l’any 2008 provinent de l’antic grup de tecnificació de curses d’orientació que havia existit a la ciutat impulsat per la Federació Catalana de Curses d’Orientació (FCOC). Va ésser impulsada de la mà de Biel Ràfols i Roger Solé.

En l’actualitat segueix en actiu amb molts atletes, que no tant sols es dediquen a l’orientació, sinó també a les curses de muntanya i d’altres esports com els raids d’aventura o les duatlons.

A més a més, es dedica a assessorar escoles i ajuntaments en activitats relacionades amb l’orientació, així com la cartografia d’algunes zones de la comarca  i els seus tècnics, també, duen a terme els Plans de Promoció de curses d’orientació que organitza el Consell Esportiu de l’Anoia.

FUNCIONAMENT: L’Escola intenta promocionar les curses d’orientació i les curses de muntanya.

La majoria dels entrenaments es duen a terme a l’estadi atlètic, parc Puigcornet, així com pels paratges de la Conca d’Òdena i algunes sortides cap a Montserrat.

L’Escola Esportiva està oberta a tots els joves d’entre 5 i 18 anys i s’organitzen segons grups d’edat i nivell.

Els entrenaments es realitzen durant el curs escolar, en el següent horari:

Dilluns de 17:30h a 19:00h.
Dimarts i dijous de 17:30 h a 19:00 h.

A més, els seus tècnics estan a disposició per tal d’assessorar i organitzar activitats d’orientació a  particulars, centres docents, etc.

En cas de demanar-ho, també cartografiem mapes d’orientació a les entitats, centres o particulars que ens ho demanin.

Des d’aquest mateix curs 2018-19 tenim nou grup de trail per adults en diferents horaris.

COMPETICIONSEncara que el nostre objectiu principal és gaudir de la natura tot fent esport, també participem d’algunes competicions. Participem amb certa regularitat de la Catalonia Kids Trail, de curses de muntanya populars de la nostra comarca i voltants, alguns realitzen la Copa Catalana de Curses d’Orientació, la lliga de cross escolar de l’Anoia i, a vegades, també participem de proves populars d’asfalt.

Parla el seu director, Sr. Roger Solé:

“Penso que promoure la pràctica esportiva a la natura és molt sa, tan física com psicològicament. Qualsevol esport que es practiqui al medi natural permet treballar tots els valors intrínsecs de la pràctica esportiva a nivell amateur i de promoció, conjuntament amb la coneixença de l’entorn, el respecte per la natura, el companyerisme, conèixer la flora i la fauna, etc. A més a més, penso que és un esport ideal per començar a desplaçar-se pel medi, guanyar autonomia i motivació de cara als reptes del dia a dia. 

A nivell de benefici físic, afegir que un esport com el trail combina molt bé en les sessions d’entrenament un treball global sobre tots els músculs i a la vegada, un treball específic de força, uns entrenaments ideals per l’edat de creixement en que es troben els i les nostres joves.

Crec que les curses de muntanya, encara que esport individual en el si de la competició, són esport col·lectiu en l’entrenament; rutes junts, jocs junts, treball conjunt, descobertes junts i tot aquests fets en permeten crear un equip cohesionat amb l’efecte socialitzador del mateix esport que això comporta.

A nosaltres ens agrada treballar sempre des del vessant més lúdic, perquè entenem l’esport com un complement de la formació general dels nostres corredors. Que gaudeixin i estimin l’esport perquè els acompanyi al llarg de tota la seva vida”.