Aleix Solé (Borges Trail) i Espe Bernat (Trail Tarraco) guanyen una remodelada Trail Prades, organitzada per la Secció de Muntanya de l’Agrupació Cultural de Vila-seca i el suport tècnic de Naturetime Events.

Reforçades les mesures de seguretat

La cursa esportiva, celebrada la tarda del passat dissabte 29 d’agost, es va adaptar a les noves mesures de seguretat, que van resultar tot un èxit i exemple a seguir en el món de les curses per muntanya. Els 227 corredors participants tenien hora assignada tant per recollir el dorsal com per sortir a córrer. Es convocaven 6 corredors cada 3 minuts en un espai de 80 m² (més de 10 m² per corredor) i sortien de forma individual cada 30 segons, convertint les curses massificades que coneixíem fins ara en curses més sostenibles i en format contrarellotge. Prèviament s’havia estructurat l’ordre de sortida en funció del ritme dels corredors, els més ràpids davant i els més lents darrere, evitant els avançaments. El resultat va ser l’esperat i és que la majoria de corredors van córrer pràcticament sols i els avançaments van ser molt limitats. A més la mascareta era obligatòria a l’hora de sortir i també a la meta, de manera que en tot moment que no feien esport els corredors es podien protegir i per aforament es podia assegurar mantenir la distància de seguretat.

Aleix Solé i Espe Bernat marquen el camí

En l’àmbit esportiu, els corredors van valorar molt positivament poder tornar a la represa esportiva i penjar-se un dorsal. En la distància de 20k es va imposar Aleix Solé (Borges Trail) amb un sensacional temps d’1:32:15. La segona plaça va ser pel reusenc Òscar Monserrat amb 1:33:32 i va tancar el podi en Roger Tarrés (Riudecols) amb 1:36:48. El podi femení va ser per la tarragonina Espe Bernat (Trail Tarraco) amb 2:03:11, seguida de Mayte Colmenarejo (Borges Trail) amb 2:05:04. La tercera posició va ser per la corredora local Sandra Gavarró (Nectina MinicarPons Diar) amb 2:05:27.

En la distància de 10k, el podi masculí va ser per Oriol Ferré (Natural DFN) amb un temps de 43:30. La segona plaça va ser pel tarragoní Marc Llaveria amb 46:15, mentre que Carlos Gámez tancaria el podi amb 47:31. En l’apartat femení, la victòria seria per la lleidatana Mireia Santesmasses amb 57:38, seguida de la tarragonina Irene Rubió amb 58:12, i Anna Vila (Trail Tarraco) amb 59:09.