Domini català a l’Ultra-Trail Côte d’Azur Mercantour

Marta Molist i Jordi Gamito lideren el bon paper dels corredors catalans a la prova francesa

1667

Domini aclaparador dels corredors catalans a l’Ultra-Trail Côte d’Azur Mercantour. Marta Molist (Inverse Team), Anna Comet (Dynafit-The Elements) i Ragna Debats (Merrel) acaparen el podi femení de la distància marató, Jordi Gamito (Land Sports) s’enduu el bronze en la prova més llarga, mentre que Sergi García (Club Cerdanya Pirineus) guanya contra tot pronòstic la prova vertical.

Aquest cap de setmana s’ha disputat a Saint-Martin-Vésubie (França) la sisena edició de l’Ultra-Trail Côte d’Azur, el primer Ultra del país que es celebra després del confinament. A falta de competicions a casa nostra, molts són els que s’apropen al país veí per a seguir progressant esportivament en una temporada atípica i castigada severament per la pandèmia de la COVID-19.

Divendres va ser el torn de la prova més llarga, de 130 quilòmetres i un desnivell positiu de 8.625 metres. El francès Germain Grangier partia com a favorit i així acabaria, aconseguint la victòria amb un temps de 17:04:47. La segona plaça seria per Nathan Jovet amb 17:52:57, mentre que Jordi Gamito tancaria el podi amb 18:45:15. El català segueix per la bona senda després del confinament, amb bons resultats a Fjällmaraton i Belledonne. El matadeperenc Pere Aurell (Merrell) ocuparia la onzena posició.

La victòria femenina seria per la nord-americana Katie Schide amb un temps de 19:54:26.

Catalan Power a la marató

Dissabte va ser el torn de la marató de 46,4 quilòmetres i un desnivell positiu de 3.370 metres, en la que les atletes catalanes van ocupar les primeres posicions. Marta Molist (Inverse) va marcar el tempus de la cursa amb un ritme altíssim i, no només es va endur la victòria amb un temps de 5:28:01, sinó que va entrar en quarta posició de la general. Brillant.

Igual de brillant va ser la cursa d’Anna Comet, que segueix sumant bons resultats allà on va. La vigatana va fer una cursa de menys a més, ocupant la segona posició amb 5:40:53.

“Una cursa espectacular, tècnica i exigent, en una zona preciosa dels Alps Marítims francesos i amb una jornada radiant! Però avui ha tocat lluitar. Lluitar amb mi, amb el meu cap i amb el meu cos. I, encara que mentre corria em costava veure-ho així, crec que també està bé. La competició és dura i aquesta duresa ha d’existir. Aquesta duresa em fa millor esportista i fa que valori molt més les coses quan miro enrere. Avui el nivell estava alt i les primeres posicions cares, així que la lluita ha valgut realment la pena i creuar a 2a posició gairebé m’arrenca unes llàgrimes d’esforç, de lluita i d’orgull”, comentava a través de les xarxes socials.

El bronze seria per Ragna Debats amb 5:42:02, que de mica en mica torna al ritme competitiu després del seu projecte Rolling Mountains.

Sergi García pren el KV

Entre les diferents distàncies que aglutinava l’Ultra-Trail Côte d’Azur, també incloia una cursa vertical de 4,5 km i 1160 m+ que s’alçava fins al cim de la Palu, a 2.130 m d’altitud. El català Sergi García guanyaria la prova amb un temps de 46 minuts i 56 segons.

Foto portada: activ’images Llecourtier / Trailrun