No podia començar millor el programa d’aquesta edició de l’UTMB®. Mila Duran (TRC Aresta) ha aconseguit la segona posició en la recent creada MCC. Amb un recorregut de 40 quilòmetres i 2.300m de desnivell positiu, la cursa arrencava des del poble suís de Martigny Combe amb prop de 900 corredors amb la finalitat d’arribar a Chamonix (França) a través del Col de la Forclaz i el Col de Balme.

La nord-americana Kate Pallardy ha inaugurat el palmarès de la competició amb una victòria aclaparadora parant el cronòmetre en 4:30:54, a més de quinze minuts respecte les seves rivals. A Mila Duran, que ha mantingut el segon lloc de manera regular, se li ha fet molt llarga la segona part de la cursa i veia com la neozelandesa Caitlin Fielder li retallava una avantatge de set minuts. Finalment i amb molt d’esforç, la catalana s’alçava en el segon calaix del podi amb un temps de 4:47:00 per tant sols set segons de diferència. Amb aquesta fita, Duran millora la desena posició aconseguida l’edició anterior a OCC.

En homes, domini de principi a fi del corredor suís d’origen portugués César Costa que deixava el llistó en 3:36:05. El francès Augustin Guibert aconseguia la segona posició amb un temps de 3:47:49, mentre que el suís Xavier Moulin tancava el podi amb 3:54:11.

Fins a 23 corredors catalans han pres la sortida. Aquí els resultats de tots ells.

Foto portada: © Mila Duran