Pyrenees Stage Run donarà el tret de sortida de la seva tercera edició el proper diumenge consolidada com un dels destins run&travel del trailrunner internacional. L’atractiu de córrer a través del Pirineu català per etapes, en parella i amb una organització al darrere que es desviu pel corredor ha travessat fronteres. Enguany s’ha confirmat la participació de corredors de fins a 14 països diferents, com Islàndia, Regne Unit, Bèlgica, Holanda, Dinamarca, República Txeca, Grècia, Noruega, Alemanya, Alaska, Estats Units, Argentina i Canadà.

L’esdeveniment tornarà a travessar el Pirineu català des de Ribes de Freser (Ripollès) fins a Salardú (Val d’Aran) cobrint un recorregut de 240 quilòmetres i 15.000m de desnivell positiu a través de set etapes, seguint el sender pirenaic GR-11 pràcticament en la seva totalitat.

La gran novetat d’aquest any es veurà reflectida en la sisena i última etapa, on els 59 participants (29 equips) estrenaran recorregut nou. La sisena etapa unirà Tavascan amb Esterri d’Àneu a través del Parc Natural de l’Alt Pirineu, passant per l’estació d’esquí nòrdic de Tavascan, els magnífics Estanys de Mascarida i la bucòlica vall d’Unarre. La setena etapa descobrirà la solitària vall de Cabanes i, a través del coll de Bassiero, farà l’últim descens fins a Salardú.

Entre els participants destaca la presència de corredors com Imanol Aleson, Ixaka Oñederra, Marc Serra, Albert Cot, Ainhoa Lendinez, Igone Campos, Mirjam Steunebrink, Martine Hofstede, Gerard Martínez, Harriet Kjaer, Francesc Martín i Anna Buadas. 

Foto portada: © Jordi Santacana Fotografia