ESPECIAL UTMB 2021: Lucille Germain i Anthony Felber, campions de la MCC

La valenciana Raquel Casares i els catalans Pau Zamora i Roger Comellas, en el TOP15

882

Avui ha donat el tret de sortida de la 18a edició de l’Ultra-Trail del Montblanc, amb la disputa de la Martigny-Combe-Chamonix (MCC). Estrenada en 2018 per obrir encara més el ventall de possibilitats de l’esdeveniment, ha reunit prop d’un miler de participants que han completat el trajecte de 40 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.300m a través dels colls de Forclaz i Balme. Una cursa sense dificultat tècnica destinada especialment pels amants de les altes velocitats.

El jove francès Anthony Felber (Team Matryx) ha estat el protagonista d’aquesta MCC amb un gran triomf. Amb només 23 anys ha demostrat tenir el talent suficient com per coronar-se a Chamonix. Felber seria el primer en coronar el Col de la Forclaz, punt més elevat de la cursa a 1.677m d’altitud, amb cinc minuts d’avantatge sobre els seus perseguidors. Temps suficient per emportar-se la victòria en 3h39’23”.

El podi l’han completat el també francès Anthony Boucard i el suís Pierre André Ramuz. El català Pau Zamora, que en l’edició del 2019 va aconseguir el bronze, avui ha estat novè; mentre que Roger Comellas s’ha classificat en onzena posició.

La cursa femenina ha estat dominada de cap a fi per la francesa Lucille Germain (Team Matryx) que s’ha proclamat vencedora amb un temps de 4:23:20, fixant un nou rècord en el traçat de la MCC.

Germain també destaca per la seva joventut (25) i és considerada com una de les perles del trailrunning francès. En la passada Olla de Núria es va classificar setena absoluta per davant de noms com Núria Gil, Sara Alonso, Oihana Azkorbebeitia o Virginia Pérez. En 2019 ja es va coronar a Chamonix com a campiona sub23 a la YCC, a més de proclamar-se campiona del país en mitja distància.

El podi femení l’han completat la francesa Lea Duhet i la brasilenya Giovanna Martins. La valenciana Raquel Casares ha realitzat una gran cursa, rondant els llocs de podi en molts moments, finalment s’ha classificat en cinquena posició.

Enguany hi han participat fins a 31 corredors catalans. Podeu veure els resultats de tots ells en aquest enllaç (definitiu).

Classificació MCC 2021: 1. Anthony Felber (3:39:23), 2. Anthony Boucard (3:41:16), 3. Pierre-André Ramuz (3:48:25); 1. Lucille Germain (4:23:20), 2. Lea Duhet (4:38:01), 3. Giovanna Martins (4:41:53)