Definitivament, el 2021 ha estat el millor any de la carrera esportiva de Marta Molist. Després de coronar-se campiona d’Espanya d’Ultratrail a Tenerife i un bronze al passat Campionat del Món d’Skyrunning, quedava la cirereta d’un podi a UTMB.

“Mai he corregut una cursa tant llarga. Vinc sense cap expectativa i només amb la intenció d’acabar”. Amb aquesta premissa s’enfrontava a la seva primera CCC. Sense pressió i amb ganes de gaudir del millor escenari del trailrunning mundial.

I això que no ho ha tingut fàcil davant una combativa Petra Ševcíková. La txeca ha liderat la cursa durant bona part del recorregut, amb Molist estalonant-la de ben a prop amb diferències no superiors als cinc minuts. Tot i sortir de Champex amb dubtes, aguantaria al capdavant fins a les Tseppes (km74), on es veuria superada per la catalana.

Amb tot per davant, Molist ha seguit amb el mateix tarannà. Constant i sense mirar enrere endrapava quilòmetres, refermant una victòria que no se li podia escapar. Chamonix l’esperava amb un ensordidor aplaudiment per retre homenatge a la gran guanyadora d’aquesta CCC després de 12 hores, 50 minuts i 48 segons.

La nord-americana Abby Holl sobrepassaria a Ševcíková en el tram final i tancarien el podi femení.

Així de feliç es mostrava Marta Molist a la seva arribada, en l’entrevista feta pels companys de Territorio Trail Media:

Garrivier guanya la partida de pòquer

La cursa masculina ha estat força accidentada i imprevisible. Tot i que l’inici de la pel·lícula era la dictada per tots, amb el noruec Stian Angermund demostrant la seva qualitat i liderant amb solvència la primera meitat del traçat. Darrera esperaven la seva oportunitat un bon grapat de corredors, com Thibaut Garribier, Luis Alberto Hernando, Andreu Simón, Andreas Reiterer, Aritz Egea, Thibaut Baronian o Scott Hawker.

Els abandonaments es succeïen i alguns, malauradament, tiraven la tovallola abans d’hora. Hernando, Simón i Egea es retiraven per problemes físics i deixaven sense opció les esperances d’un podi espanyol.

Angermund mai s’havia enfrontat amb una cursa tant llarga, així que la benzina li va durar fins a la seixantena de quilòmetres. En l’ascens a La Giète es veuria superat per Thibaut Garrivier i posteriorment abandonaria a Vallorcine. Tot i això, dona gust veure al noruec córrer distàncies les quals no domina i que tant ens està fent gaudir en les Golden Trail Series.

I el premi per a Thibaut Garrivier arribaria per selecció natural. Pacient, constant i esperant la seva oportunitat, el francès es posaria al capdavant i res l’aturaria fins a aixecar el triomf amb un temps de 10 hores, 23 minuts i 26 segons. Scott Hawker segon i Thibaut Baronian ha tancat el podi masculí.

Els catalans Abel Carretero, vuitè, i Pere Aurell desè han completat una extraordinària cursa.

Enguany hi han participat fins a 69 corredors catalans, dels quals 59 han creuat l’esperada línia d’arribada a Chamonix. Podeu veure els resultats de tots ells en aquest enllaç (definitiu).

Classificació: 1. Thibaut Garrivier (10:23:26), 2. Scott Hawker (10:47:52), 3. Thibaut Baronian (10:53:08); 1. Marta Molist (12:50:48), 2. Abby Holl (13:04:14), 3. Petra Ševcíková (13:21:10)

Fotos: UTMB