Especial UTMB 2022: Sheila Avilés i Manuel Merillas assalten la banca a l’OCC

Núria Gil i Antonio Martínez completen un doblet històric a Chamonix

915

L’OCC parla espanyol. En una espectacular actuació, els esportistes espanyols han copat la primera i la segona posició, tant en categoria masculina com femenina. Sheila Avilés i Manuel Merillas han estat primers, Nuria Gil i Antonio Martínez segons en una edició en que l’alt nivell dels seus rivals posa encara més en valor aquests resultats.

Amb un clima esplèndid, un sol brillant i un cel completament clar, la cursa tenia tots els ingredients per brindar-nos un meravellós espectacle amb un ventall de favorits molt ampli. En categoria masculina Petro Mamu, Robbie Simpson i Arnaud Bonin han dominat la cursa fins a coronar la Balme, moment en què Manuel Merillas, remuntant des de molt enrere, s’ha posat al capdavant, posant terra pel mig amb els seus perseguidors mentre que, alhora , Antonio Martínez també retallava temps i arribava al segon lloc, que s’alternaria amb Merillas fins a coronar La Flégere. En aquest punt Antonio Martínez començava a patir rampes, deixant via lliure a un Manuel Merillas que, amb un ritme de descens infernal, arribava a meta a 5h18. Antonio Martínez era segon a 2’30″ i Rob Simpson tercer a 5’30″.

Gran victòria de Sheila Avilés a OCC. Copy: Eva Trabada

Doblet català en la cursa femenina 

En categoria femenina, Sheila Avilés i Núria Gil han estat les protagonistes amb un doblet històric. Tot i que la nord-americana Allie McLaughlin havia dominat la major part de la cursa, punxaria en l’ascens a La Flégère, moment en què Sheila Aviles es posaria líder per guanyar en 6:10:16. Una victòria molt patida i lluitada, gairebé fins a l’extenuació, que té un significat molt especial per a ella: “Després de 2 anys de lesions on havia perdut la confiança, aquesta victòria té un sabor especial, és molt important per a mi”. Núria Gil es faria amb la segona posició 6 minuts després confirmant el domini català i la nord-americana Dani Moreno, tercera a només un minut de Nuria Gil.

Classificació: 1. Manuel Merillas (5:18:29), 2. Antonio Martínez (5:21:01) 3. Rob Simpson (5:24:00); 1. Sheila Avilés (6:10:16), 2. Núria Gil (6:16:03), 3. Dani Moreno (6:17:05)

Text: Alfonso García/ Territorio Trail Media. Edició: Albert Torrent

Foto portada: UTMB