ESPECIAL UTMB 2022: Kilian Jornet suma la quarta corona a Chamonix

El corredor català aconsegueix el triomf més difícil, rebaixant la barrera de les 20 hores. La nord-americana Katie Schide guanya amb autoritat la cursa femenina

1485
Kilian Jornet signa la seva quarta victòria a UTMB. Foto: Eva Trabada

Kilian Jornet (Nnormal) aixeca el quart triomf a UTMB, sens dubte el més suat i treballat de tots. El català es sobreposa a les seqüeles d’un COVID, a la rauxa de Jim Walmsley i a un combatiu Mathieu Blanchard per tornar-se a coronar com a rei de Chamonix. A més, rebaixa la barrera de les 20 hores (19:49:32). Estratosfèric.

Ni el COVID ha pogut amb ell. Kilian Jornet ha tornat a demostrar el perquè és el millor corredor de la història, sabent gestionar tots els entrebancs que se li han presentat. I això que no ho ha tingut fàcil davant uns rivals d’autèntic luxe com Jim Walmsley, Zach Miller, Tom Evans, Mathieu Blanchard o Pau Capell.

Una cursa que ens ha brindat una lluita ‘a cinc’ durant el primer terç de cursa, però que s’ha anat esclarint amb el pas dels quilòmetres. Walmsley i Jornet es quedarien sols al capdavant fins a Arnouvaz (km97), on el nord-americà posaria terra pel mig per liderar en solitari. Jornet, que va ser dubte d’última hora per un positiu de Covid dies enrere, començaria a patir les conseqüències i veia com la victòria era una autèntica quimera. I més quan Mathieu Blanchard l’atrapava en l’ascens a Col Ferret.

Però com bé diu la dita “no és pot dir blat fins que no estigui al sac i ben lligat”. El mític ascens a La Bovine (km132) deixaria fos a Walmsley i veuria a Jornet i Blanchard passant com una exhalació. Ambdós han protagonizat un emocionant frec a frec fins a Vallorcine, alternant-se al capdavant.

L’ ascens a La Flegere dictaria sentencia i Kilian deixaria enrere a un combatiu Blanchard, tal i com va fer amb D’Haene a la passada Hardrock. Coronat el coll, volaria cap a Chamonix per signar la seva quarta victòria després de 19:49:32.  Els carrers plens de gom a gom rebrien de nou la tornada del rei d’UTMB.

Gran victòria de Katie Schide a UTMB. Foto: Epic&Legends

Katie Schide s’imposa amb autoritat la victòria femenina

Sens dubte, Katie Schide (The North Face) ha estat la protagonista en clau femenina. La corredora nord-americana ha dominat la cursa pràcticament de principi a fi. Només la canadenca Marianne Hogan (Salomon) li ha plantat cara en alguns moments, però la fortalesa de Schide i el ser coneixedora del terreny -6ª en 2019, 8ª en 2021 i 2ª en la CCC 2018- han tingut la seva recompensa amb un merescut triomf amb un temps de 23:15:12. D’aquesta manera, Schide relleva en el tro a la seva compatriota Courtney Dauwalter, guanyadora en 2021.

Classificació: 1. Kilian Jornet (19:49:30), 2. Mathieu Blanchard (19:54:50), 3. Thomas Evans (20:34:35); 1. Katie Schide (23:15:12)