Eugeni Roselló camí de la segona victòria a Spine Race

2724

La desena edició de The Spine Race va donar inici diumenge i, com és habitual, recorrerà en format non-stop les 268 milles de longitud del sender del “Pennine Way”. Fins a 180 corredors de 17 països van prendre la sortida des de Edale Station -a la riba del riu Noe- i intentaran arribar a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia.

Actualitzat dimecres 12 de gener, set del matí

La Spine Race és així: dura, extrema, imprevisible i on la fortalesa física i sobretot mental juguen un paper molt important.

Davant la retirada en els últims dies de Kim Collison i Damian Hall, Eugeni Roselló té una oportunitat d’or per repetir el triomf aconseguit en 2013 i treure’s l’espineta de la retirada de les últimes edicions. Sobretot la del 2019, on va haver de ser evacuat a falta de sis quilòmetres del final per una severa hipotèrmia.

Després d’un merescut descans a Alston durant unes quatre hores, Roselló es troba hores d’ara a poques milles de Bellinham, on l’organització ha fletat vehicles per traslladar els corredors 15 milles més al nord per salvar una zona plena d’arbres caiguts pel temporal Arwen.

El grup perseguidor format per l’irlandès Eoon Keith i els britànics James Leavesley i Douglas Zinis es troben a Green’hd, moltes milles enrere.

La britànica Debbie Martin segueix al capdavant de la cursa femenina i ara resta descansant a Alston.

Actualitzat dimarts 11 de gener, sis de la tarda

L’organització acaba de confirmar la retirada del líder Damian Halls, per una lesió a l’engonal. Eugeni Roselló, que hores d’ara es troba descansant al CP4 d’Alston, passa a ser el líder en solitari d’aquesta The Spine Race. Li queden una mica més de 80 milles per cercar la línia d’arribada a Kirk Yethlom.

Actualitzat dimarts 11 de gener, set del matí

El segon dia d’ Spine Race ha estat marcada per l’incessant pluja que ha caigut al llarg de la jornada, convertint el terreny en un autèntic fangar. A més, la tormenta Arwen va fuetejar severament la zona el passat mes de novembre deixant algunes zones del Pennine Way del tot impracticables.

El britànic Kim Collison, que havia liderat junt amb Damian Halls, ha decidit abandonar. Amb Halls al capdavant, Eugeni Roselló pren fermament la segona posició a unes 21 milles (34km) de distància, després de descansar a Middleton (unes 118 milles aprox). Queda mitja cursa encara i tot pot passar.

La cursa femenina també ha sofert canvis. Sabrina Verjee es retirava de la cursa quan liderava amb solvència i ha deixat la lluita per la victòria més oberta que mai. La britànica Debbie Martin ha agafat el relleu al capdavant.

Actualitzat dilluns 10 de gener, set del matí

Eugeni Roselló avança pel Pennine Way en cinquena posició, en una cursa que lideren els britànics Damian Halls i Kim Collison. Roselló ha arribat a Malham (km115) sobre les 4 de la matinada junt amb Douglas Zinis i Tiaan Erwee, parant a descansar unes tres hores.

La cursa femenina està encapçalada per l’actual campiona britànica Sabrina Verjee, seguida per certa distància per Nicola Sommers i Laura Swanton.

The Spine Race, una cursa brutal

El recorregut travessa llocs amb encant com el Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Northumberland National Park. A banda de la duresa del terreny, la Spine Race destaca per un clima de cru hivern britànic. La pluja, el fang, el vent, la neu, el fred i una humitat elevadíssima seran condicions determinants en el desenvolupament de la prova, convertint el seu traçat en una autèntica aventura.

Els corredors no podran tenir assistència externa lliure en cursa i tothom haurà de ser totalment autosuficient i fer servir les cinc bases de vida per dormir i avituallar-se convenientment en un recorregut sense senyalització específica, on la utilització de la tecnologia GPS serà totalment imprescindible.

Entre els corredors que han pres la sortida destaquen noms com l’irlandès Eoin Keith, guanyador al 2016 i sots-campió en 2019, el britànic Kim Collison, guanyador de The Arch of Attrition en 2019 i l’hispano-suís Simon Gfeller, autèntic especialista en curses extremes. En dones, la britànica Sabrina Verjee defensarà la victòria aconseguida en l’última edició davant Nicola Sommers, quarta en 2020, i Elaine Bisson, recent guanyadora de l’Spine Race Challenger, la modalitat més curta de Spine Race amb una distància de 108 milles.

El pallarès Eugeni Roselló ha tornat a penjar-se el dorsal per novena vegada en la prova que el va catapultar mediàticament, on va aconseguir la victòria en 2013 i una tercera posició en 2017.

Fotos: Bob Smith – The Spine Race