La prova més llarga de Transgrancanaria s’ha convertit en la prova fetitxe per a Eugeni Roselló i suma el tercer bronze -i una plata- en el seu currículum. El corredor pallarès ha aconseguit alçar-se amb la tercera posició junt amb el tricampió italià Luca Papi amb un temps de 54 hores 26 minuts i 8 segons, fent una parella inseparable durant pràcticament la totalitat de la prova. Entre ambdós sumen nou podis en les cinc edicions disputades i es converteixen en els grans dominadors de la Transgrancanaria 360º.
La victòria d’aquesta edició ha estat per a l’italià afincat a Canàries, Marco Gubert, que ha invertit 46 hores, 28 minuts i 52 segons per recórrer els 262 quilòmetres i 11.000 m de desnivell positiu.
La modalitat 360º ha viscut la major de les seves aventures en les seves cinc edicions, conservant l’esperit com fins ara, amb recorregut sense marcar i en autosuficiència. Per primer cop en la seva història, la Transgrancanaria sortia de l’illa per a aproximar-se a la veïna Tenerife. Amb sortida des del Semáforo de Anaga, a l’extrem nord-est de l’illa, realitzava els primers 30 quilòmetres fins cercar el port de Tenerife i traslladar-se amb el ferry Olsen Express fins a Gran Canària.
Poc més de quatre hores emplearien els setze primers classificats en recórrer aquesta primera part, amb Eugeni Roselló al capdavant, per agafar el primer vaixell. Un cop arribats a Gran Canària, una volta completa per l’illa amb bases de vida a Teror, Valsequillo, Saint Lucia i Mogán, fins a la meta de Expomeloneras han estat alguns dels ingredients que han engrandit la llegenda d’aquesta 360º.
A mesura que passaven els quilòmetres, Gubert enxamplava la seva distància amb la resta de corredors, fins a quedar-se sol entre Tafira i el campament de Valsequillo a falta de 100 quilòmetres per a meta.
Gubert confirma l’hegemonia italiana d’aquesta modalitat, i succeeix als seus compatriotes Luca Papi i Pietr Kienzl en el palmarès de la 360º en la faceta masculina. A la seva arribada a Maspalomas, el corredor ha definit la prova com “molt difícil per les condicions i per la calor”. “La idea del vaixell entre Tenerife i Gran Canària ha estat molt original”, ha afegit.
La segona posició ha estat per a Ivan Galvan, amb un temps de 48:20:20. El corredor canari suma així un nou podi en la 360º després de la tercera posició aconseguida en 2019.
En dones, lidera destacada la francesa Claire Bannwarth, l’única que va aconseguir arribar a temps per a salpar amb el primer vaixell que va creuar de Tenerife a Gran Canària. Aquest fet la va ajudar a obrir gairebé 4 hores de marge sobre les seves principals rivals, Marina Plavan i Maria del Carmen Pérez.
Comença la festa de Transgrancanaria amb més de 1.800 corredors
Aquesta mitjanit arrenca la prova reina, de 129 quilòmetres i 6.649m de desnivell positiu, i demà el gruix del programa d’aquesta edició amb la participació de més de 50 corredors catalans. Podreu fer el seguiment on-line a través d’aquest enllaç.
Fotos: Carlos Díaz Recio / Transgrancanaria