Pere Aurell i Clàudia Tremps aconsegueixen la segona posició en una històrica Transgrancanaria. El francès Aurelien Dunand-Pallaz i Azara Garcia s’enduen la victòria en la prova reina. Andreu Simón es torna a banyar d’or en la distància Marató.

Emocionant seria la paraula per definir aquesta edició de Transgrancanaria. Tot i les restriccions actuals per culpa de la maleïda pandèmia, l’emblemàtic esdeveniment canari ha aconseguit tirar endavant una cursa amb més de 1.800 corredors i ha demostrat al món sencer que l’esport a l’aire lliure és realment segur. Esperem que sigui el primer de molts esdeveniments d’aquesta nova normalitat.

I començava amb alguns protagonistes inesperats. El romanès Ionel Manole es posava al capdavant durant els primers 50 quilòmetres, seguit per corredors com Pere Aurell, Pablo Villa, Aurelien Dunand o Francesco Cucco. La retirada de favorits com Magdalena Laczak, David Lutzardo, Yeray Durán i Jordi Gamito anava dissipant la lluita per la victòria. L’intens fred en la part nord del recorregut ha castigat força als corredors, sobretot durant la nit.

Seria de camí a Artenara on Pere Aurell es posaria líder seguit de molt a prop pel francès Aurelien. Ambdós mantindrien un interessant frec a frec fins a coronar Roque Nublo, el punt més alt de la cursa. Pablo Villa, que fins ara s’havia mantingut tercer a uns minuts per darrera, es veuria obligat a abandonar per una caiguda.

A partir d’aquí i per sorpresa de tots, Aurelien es posaria al capdavant en el descens i arribaria a l’avituallament de Tunte amb cinc minuts d’avantatge sobre Aurell. Cop moral per al corredor català que veia com el francès volava literalment cap a meta i donava la campanada amb una victòria després de 13 hores, 42 minuts i 42 segons.

Pere Aurell es penjaria la medalla de plata en el seu debut a Transgrancanaria amb un temps de 14:03:35. El bronze seria per al grec Fotios Zisimopoulos amb 14:19:05.

També remarcar el magnífic paper dels corredors catalans Isaac Riera, sisè, i Alberto Vinagre que tanca el TOP10 masculí.

Clàudia Tremps dona la campanada amb un segon lloc

La corredora d’Ogassa, recent fitxatge de l’equip Asics Europa, partia amb el bagatge d’un vuitè lloc a l’any 2019 i una cinquena posició en 2020. Amb aquesta targeta de visita es presentava a la línia de sortida amb ganes de superar el seu llistó, tot i només comptar amb 24 anys. Dit i fet.

Tremps lideraria la prova durant bona part del recorregut, per davant de favorites com Azara García i Ragna Debats. En la baixada a Tejeda patiria fred i una inoportuna baixada de tensió l’obligaria a parar a abrigar-se. Aquest fet seria clau, ja que es veuria superada per Azara Garcia que ja no deixaria el lideratge fins a creuar la meta amb un temps de 16:35:11. Tremps es faria amb la segona posició després de 16:57:21 i la :portuguesa Inês Marques amb 17:23:48 en tercera posició.

Amb aquesta plata, Clàudia Tremps suma un podi de prestigi. Disposa d’un present i un futur en les curses de llarga distància realment prometedor.

Andreu Simón fa el doblet a la Marató

I no ho tenia gens fàcil amb el nivell de corredors que es presentaven a la sortida. Inclosa la participació de corredors vinguts de Kenia de la mà del preparador Octavio Pérez.

Andreu Simón ha tingut que esprémer fins a l’última gota de suor en una de les maratons per muntanya més ràpides del calendari nacional. El català ha tornat a demostrar que la distància maratoniana li va com anell al dit i reedita la victòria de l’edició passada amb un temps de 2:41:27, rebaixant en més de 15 minuts el temps de l’edició passada. Una autèntica bogeria.

“Avui tenia molts dubtes perquè estem canviant coses de l’entrenament, amb una preparació enfocada més per arribar en forma cap a finals d’any on crec que estaran el gran volum de curses de la temporada. Molt content de com ha sortit la cursa i em dona confiança per a seguir sumant”. 

El keniata Ben Cematot ha estat segon en 2:43:24 i Mårten Boström tercer amb 2:44:09.

El podi femení ha estat format per Virginia Pérez en 3:14:39, la keniata Monica Cheruto en 3:15:40 i tancava el podi la també compatriota Sarah Jerop deu segons després. La catalana Marta Molist entraria en sisena posició.

Sheila Aviles i Roger Comellas, amb un segon lloc a la cursa Promo de 17 quilòmetres, tanquen un magnífica jornada a l’illa de Gran Canària.