Eugeni Roselló torna dissabte a la brutal The Spine Race

1966

El proper dissabte engegarà una nova edició de The Spine Race, la cursa més dura del Regne Unit i una de més dures i extremes del món. La brutal cursa britànica recorre, en format non-stop, les 268 milles de longitud del sender del “Pennine Way”, sortint des de Edale Station -a la riba del riu Noe- i arribant a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia. El recorregut travessa llocs amb encant com el Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Northumberland National Park. A banda de la duresa del terreny i les dures condicions meteorològiques que es trobaran els corredors –es preveuen nevades i condicions extremes-, només disposaran de cinc bases de vida al llarg dels 430 quilòmetres. Un recorregut que no estarà senyalitzat i hauran de fer servir la tecnologia GPS per orientar-se.

El pallarès Eugeni Roselló (Haglöfs) torna a la prova que el va rellançar mediàticament a l’any 2013, quan va guanyar la mítica cursa després de 124 hores i 52 minuts. A més, es voldrà treure l’espina de la edició passada quan, una desafortunada caiguda, va provocar la seva retirada quan liderava la prova junt amb el txec Pavel Paloncy, a posteriori guanyador. El txec, vencedor de les edicions 2014 i 2015,  serà el principal rival a batre. El de La Pobla de Segur espera “no trencar-me un altre cop els lligaments del genoll i arribar sencer a Escòcia. Serà una cursa molt dura i amb nivell, ja que el txec vindrà amb companys d’equip que corren prou bé en llargues distàncies”.

Eugeni Roselló Spine race 2013
Eugeni Roselló en el moment de proclamar-se campió The Spine Race 2013 (c) The Spine Race

El bagenc Esteve Gaona serà l’altre corredor català que participarà per primer cop The Spine Race. A Ultres Catalunya farem un seguiment del desenvolupament dels dos corredors en aquesta increïble cursa.