Diumenge 16 de juny a Ordino (Andorra) es va celebrar dins de la Copa d’Andorra de curses de muntanya la Casamanya Extrem. Aquesta exigent cursa vertical s’organitza des de fa 6 anys a la bonica població d’Ordino i s’ascendeix el cim del Casamanya de 2740 metres d’alçada. El recorregut consta d’uns 5 quilòmetres de distància amb 1440 metres de desnivell positiu.

Amb aquesta prova a la copa d’Andorra ja porta dues curses celebrades. La Copa d’Andorra de Curses de Muntanya d’aquesta temporada la formen 10 curses de les quals 4 son curses verticals, el que indica del tipus de recorreguts que formen part d’aquest campionat al Principat d’Andorra. Curses amb molt desnivell en comparació amb la distància que tenen.

Pels mes joves s’organitzen recorreguts mes suaus per tal que tothom i pugui pendre part.

La sortida es donava a les 10 en punt del matí des de la plaça Major d’Ordino amb el repic de la desena campanada. La bona climatologia ha acompanyat la prova.

El recorregut de la prova te dues parts ben diferenciades. Una primera part on es pot còrrer relativament ja que no hi ha un fort pendent, i una part final on el desnivell es realitza amb menor distància arribant a uns percentatges superiors al 50%. És una prova que cal gestionar be l’esforç ja que si es surt massa fort, a la part final s’acaba pagant.

En aquesta edició hi ha hagut força nivell de participació. Han pres part uns 150 corredors tot i la coincidència en dates amb altres curses de muntanya properes. Els resultats de la distància extrem han estat:

Classificació Casamanya Extrem 2019: 1. Ferran Teixidó (59:13), 2. Agustí Roc (1:01:20), 3. Gerber Martín Medina (1:01:26); 1. Fàtima de Diego (1:13:54), 2. Ángela Castelló (1:15:33), 3. Carola Vila (1:17:26)

El català Jordi Alís es queda a 30 segons del podi demostrant la excel·lent preparació realitzada durant la pretemporada.

Amb aquest resultat en Ferran Teixidó demostra que tot i haver deixat la competició d’alt nivell continua amb un excel·lent estat de forma. En aquesta edició ha estat l’únic corredor que ha baixat de la hora.

La propera prova de la Copa d’Andorra serà la Vertical dels Isards el dissabte 29 de juny a Canillo. Un km vertical molt recomanable pels que es vulguin iniciar en aquesta modalitat amb els seus 940 metres de desnivell positiu en escasos 4 quilòmetres.

Texte: Pere Marsé
Foto: Casamanya Extrem