La Garmin Team Trail es consolida amb més de 600 corredors en la seva tercera edició. La competició entre els diferents equips participants la converteixen en un esdeveniment únic a la Península, on el companyerisme i el treball en equip juguen un paper molt important.

Una edició que va batre el seu rècord, amb més de 600 corredors i 105 equips participants. En vuit etapes relleu, els corredors van recórrer els 203 quilòmetres i 5.946m de desnivell positiu que separen les poblacions de Castellar de N’Hug i Sant Cugat del Vallès, enllaçant les rutes més emblemàtiques de les comarques del Berguedà, Bages, Moianès i Valles Occidental com el camí dels Bons Homes, el camí de les Ermites de Queralt, la Ruta de les Colònies del Parc Fluvial del Llobregat, la ruta medieval de l’aigua de la Sèquia de Manresa o el camí del Monjos.

Punts a favor: El seguiment del corredor a través d’un geolocalitzador, beneficia la seva seguretat i guanya en visibilitat per a l’espectador. Chapeau per la tasca i entrega dels voluntaris pel bon funcionament de l’esdeveniment

Punts en contra: Tot i que ha millorat lleugerament respecte a les edicions anteriors, la senyalització segueix sent un dels aspectes claus a millorar per tercer any consecutiu. Cal reforçar, en especial, el tram nocturn i en encreuaments dubtosos. La neteja de camins amb vegetació abundant, com és el cas de la riera de les Arenes, es fa imprescindible per al bon desenvolupament dels corredors.

Fanatik Team, campions

L’ equip Fanatik, format per Manel Amor, Dani Bordallo, Mia Carol i Marc Carós, va complir la seva condició de favorits i va ser l’equip més ràpid en cobrir el recorregut amb un temps de 18 hores i 24 minuts.

Fins a tretze corredors prenien la sortida a Castellar de N’Hug per cobrir en solitari els 203 quilòmetres del recorregut. D’aquests, només tres van aconseguir la gesta: Joan Soler, Oriol Antolí i Antonio Espina, necessitant més de 30 hores per completar el recorregut i sumar-se a l’únic corredor que ho havia aconseguit fins aleshores, en Gonzalo Pedroche al 2017.

Fotografies: © Garmin Team Trail