La corredora ribetenca Gisela Carrión (Team Inverse) va arrodonir ahir la seva gran temporada al guanyar la Copa de España de Km Vertical. D’aquesta manera suma, en un mateix any, el títol de campiona de Catalunya i el d’Espanya (Copa i Campionat) convertint-se en la millor ‘cronoescaladora’ estatal del moment.

Tot i arrossegar una petita lesió, Carrión va revalidar victòria al KV de Canfranc i el seu ascens fins els 2.440m de ‘El Porte’, prova que va tancar la Copa de España de Carrera Vertical FEDME GP Nutrisport i en la qual ja va guanyar en la passada edició 2018, enregistrant 23 segons més.

Una altra catalana, Íngrid Ruiz (AE Matxacuca) va finalitzar en tercera posició, lloc que li permet tancar la Copa d’Espanya amb un magnífic bronze.

En l’apartat masculí, la victòria va ser per José Antonio Bellido (CDE Todo Vertical), resultat que li serveix per alçar-se amb la tercera posició de la competició. El basc Mikel Beunza ha tingut prou amb un vuitè lloc per proclamar-se nou campió d’Espanya de l’especialitat.

Classificació KV Canfranc: 1. Antonio Bellido (46:33), 2. Gabriel Company (47:21), 3. Martín Álvarez (47:46); 1. Gisela Carrión (54:04), 2. Silvia Lara (55:27), 3. Ingrid Ruiz (55:50)

Classificació final Copa d’Espanya Km Vertical: 1. Mikel Beunza (CMM Txurregi), 2. Martin Álvarez (Piloña Deporte), 3. José Antonio Bellido (CDE TodoVertical); 1. Gisela Carrión (Team Inverse), 2. Silvia Lara (Selecció Andalusa), 3. Ingrid Ruiz (AE Matxacuca)